Zveřejňování výročních zpráv
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se informoval do kdy mají
organizace povinnost zveřejnit na svých webových stránkách svoji výroční
zprávu, a do kdy ji musí organizace předat ke schválení svým "nadřízeným"?
Odpověď
Dobrý den,
problematiku zveřejňování výročních zpráv a účetních závěrek upravuje § 21a
Zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví (ve znění pozdějších předpisů).
Plný text zákona je k dispozici ve Sbírce zákonů na webových stránkách Ministerstva vnitra ČR (http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbirka/1991/sb107-91.pdf), zákon ve znění pozdějších předpisů např. na:
http://www.zakonycr.cz/seznamy/563-1991-Sb-zakon-o-ucetnictvi.html
http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslatxt.asp?cd=152&typ=r&levelid=OB_490.HT
M
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/ucto/cast3.aspx
Aktuální právní informace také poskytuje placená databáze ASPI (Automatizovaný systém právních informací), ke které nabízí přístup i Národní knihovna ČR (např. ve studovně Referenčního centra -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm) na základě platného čtenářského průkazu NK ČR.
Bližší informace naleznete také na těchto internetových stránkách:
http://www.strategie.cz/scripts/detail.php?id=55763
http://www.bvmservice.cz/index/cz-qa-postupzverejneni
Informace o zveřejňování výročních zpráv neziskovými organizacemi s přehledem příslušné legislativy obsahuje následující dokument - http://www.e-cvns.cz/soubory/Koncepce_zverejnovani_VZ_NO.pdf.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.04.2010 09:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu