zločiny z vilnosti
Text dotazu
Dobrý večer,
byla prosím vydána nějaká kniha z českého prostředí na téma zločinů z
vilnosti,o sexuálně motivovaných zločinech resp.o zločinech souvisejících
s erotikou?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
prostřednictvím elektronického katalogu Národní knihovny ČR -(http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) jsme k uvedené problematice nalezli následující publikace (zaměřili jsme se pouze na odborné dokumenty, příp. literaturu faktu):
BUKVÁŘ, František. Jaro plné lásky. Praha: Pražská vydavatelská společnost, 1996. 56 s. ; 22 cm. (Stalo se!, ISSN 1212-7590 ; sv. 40)
* kriminální případy * sexuální trestné činy -- Česko * kriminalita * trestné činy * zločiny * literatura faktu
V kapitole Metodika vyšetřování sexuálních trestných činů:
PORADA, Viktor a kol. Kriminalistická metodika vyšetřování. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2007. 231 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7380-042-0.
KNOBLOCH, Edward. Pohlaví a zločin. Kroměříž: J. Gusek, n.s., 1948. 126, [2] s. : [16] s. obr. příl. ; 8°. (Knižnice kriminalistického vzdělání)
* Sexualita - perverze - zločiny * Zločiny sexuální * Perverze sexuální
KRATOCHVÍL, Josef. Vraždící sex: skutečné kriminální případy. [Líbeznice]: Víkend, 1995 (Jihlava : Ekon). 111 s. : il. ; 19 cm. ISBN 80-85614-60-X.
* kriminální případy -- Česko -- 20. stol. * sexuální vraždy -- Česko -- 20. stol. * kriminalita * trestné činy * zločiny * literatura faktu
VLK, Jiří; KRATOCHVÍL, Josef; BUKVÁŘ, František. Sex a zločin: Další skutečné kriminální případy zavražděných a zneužitých žen. [Líbeznice]: Víkend, 1993 (Praha: Naše vojsko). 111 s.; 20 cm. ISBN 80-85614-22-7.
* kriminální případy * sexuální trestné činy * sexuální vraždy * Česká republika * literatura faktu
* vraždy sexuální - Česká republika - stol. 20., léta 80. - literatura faktu
* případy kriminální - literatura faktu
BLATNÍKOVÁ, Šárka. Sexuální vykořisťování jako forma závažné organizované kriminality. Praha: Institut pro kriminologii a sociální prevenci, 2010. 126 s.: il., mapy; 21 cm. (Studie). ISBN 978-80-7338-103-5.
* obchod s lidmi * sexuální násilí * organizovaná kriminalita -- Česko * studie
BLÁHA, Stanislav. Spartakiádní vrah: 1984-85. Praha: World Circle Foundation, 2000. 127 s.: il. ; 20 cm. (Velké zločiny v malé zemi ; no. 34). ISBN 80-902731-4-9.
* Straka, Jiří, 1969- * sexuální vraždy -- Československo * kriminální případy -- Československo * kultura a společnost -- Československo * Československo -- politika a vláda * Praha (Česko) * literatura faktu
FRANCEK, Jindřich. Zločin a sex v českých dějinách: manželské spory a sexuální kriminalita v raném novověku. V Praze: Rybka: Knižní klub, 2000. 254 s. : il. ; 24 cm. ISBN 80-86182-29-0 (Rybka : váz.). ISBN 80-242-0490-8 (Euromedia Group - Knižní klub : váz.)
* sexuální trestné činy -- Česko * trestní soudnictví -- Česko * manželství
-- Česko * manželské právo -- Česko * literatura faktu
MITLÖHNER, Miroslav. Erotika a paragrafy. Praha: Grada, 1999. 131 s.; 21 cm. (Právo pro každého). ISBN 80-7169-691-9.
* sexualita -- právní aspekty * sexuální trestné činy -- Česko * příručky
Dostupnost titulů v dalších českých knihovnách je možné zjistit prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) nebo portálu Knihovny (https://www.knihovny.cz/).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2012 10:20
Igor Paška píše:
Neděle 25.07.2021 13:20
Dobrý den, moc by mě zajímal váš názor na případ Ludmily Cervanové po 45. letech. Kam by jste to zařadili? Já mám v tom zcela jasno, ale schválně, co vy?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 23.09.2021 15:13
Dobrý den,
Nejsme kompetentní vyjadřovat naše stanovisko k případu, můžeme Vám jen doporučit další informační zdroje, které by Vás mohly zajímat.
Případem se zabývá řada literárních i filmových dokumentů. Předpokládáme, že většinu z nich budete znát, ale rozhodně doporučujeme zdroje, které naleznete mezi ohlasy a referencemi k případu, který je velice podrobně popsán ve Wikipedii (https://cs.wikipedia.org/[…]/Vra%C5%BEda_%C4%BDudmily_Cervanov%C3%A9). K případu je také komentář v diskuzi, který zpracování hesla zpochybňuje. Kvalitu zpracování článku neposuzujeme, ale přináší v každém případě řadu zajímavých referencí.
Z tisku bychom Vám mohli ještě doporučit např. články a knihy:
*DOBROVSKÝ, Jan, MLYNÁŘ, Vladimír. Soud se obešel bez důkazů. Lidové noviny: založeny 1893 - obnoveny 1988: [Vydání Praha]. Praha: Lidové noviny, 30.05.1990, 3(73). s. 4. ISSN 0862-5921. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:20099fa0-8dec-11e8-9690-005056827e51
*KUŠNIERIK, Juraj. Kdo zabil Ľudmilu Cervanovou? Lidové noviny: založeny 1893 - obnoveny 1988: [Vydání Praha]. Praha: Lidové noviny, 10.08.2013, 26(185). s. 30. ISSN 0862-5921. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:b86b60b1-6004-11e7-8b50-001018b5eb5c
*CHUCHMA, Josef. Odsouzení by byli, ale kdo a kde je vrah? Lidové noviny: založeny 1893 - obnoveny 1988: [Vydání Praha]. Praha: Lidové noviny, 03.10.2013, 26(230). s. 10. ISSN 0862-5921. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:991102b0-68ce-11e7-8b50-001018b5eb5c
*KERN, Miroslav. Soud znovu potrestal starou vraždu. Večerník - Praha: list všech Pražanů. Praha: Pragoprint, 21.01.2004, (17). s. 15. ISSN 1210-1117. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:ae9f4d00-c359-11e6-bf97-005056825209
*LAUKOVÁ, Eva. Blízkovýchodní stopa k nejznámější vraždě v ČSSR. Týden: události - peníze - styl - lidé + TV sešit : moderní zpravodajský týdeník. Praha: K Service, reklamní a tiskové služby, 19.12.2005, 12(51-52). s. 26. ISSN 1210-9940. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:96cb3be0-2acb-11e9-a347-005056825209
*MRÁZEK, Ondřej. Stará vražda nerezaví. Týdeník Květy = Kwěty české [Založeny roku 1834] : časopis pro celou rodinu. Praha: Kwěty české, 31.05.2018, 28(22). s. 18-21. ISSN 0862-898X. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:b72777c0-39e2-11e9-9fd6-5ef3fc9ae867
*LESNÁ, Luba. Koho straší vražda Cervanové. Respekt, 2006, 17(51), s. 11. ISSN 0862-6545.
*ČECHTICKÝ, Tomáš. Případ Cervanová: vražda, která neměla být vyšetřena. Instinkt, 2010, 9(39), s. 56-59. ISSN 1213-774X.
*PROKOPOVÁ, Michaela. Stará vražda, nový film: Nový český film Bolero byl natočen podle skutečné události - vraždy Ludmily Cervanové. A vzbudil velký rozruch. Údajní vrazi totiž bojují za očištění svého jména a filmem se cítí poškozeni. Mladá fronta Dnes, 2004, 15(68). Víkend [příloha], s. 6. ISSN 1210-1168.
*PROKOPOVÁ, Michaela. Dávná vražda, nový film a stále živé emoce: Údajné viníky, kteří usilují o očištění, velmi rozezlilo, že čeští filmaři točí příběh o jejich vině. Mladá fronta Dnes, 2003, 14(218), s. A/12. ISSN 1210-1168.
*PROKOPOVÁ, Michaela. Největší justiční zločin z 80. let stále není uzavřen. Mladá fronta Dnes, 2002, 13(230), s. A/15. ISSN 1210-1168.
*FILA, Kamil. Slovenská minulost jako temný horor: z přicházející série slovenských filmů ční dva politické dokumenty. Respekt, 2013, 24(39), s. 62-63. ISSN 0862-6545.
*JEDLIČKA, Ivan Milan. S dýkou v deštníku: [kriminální příběhy]. Praha: Novinář, 1984. s. 114-127. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:f4c7ad2345f0860c6da360e9f4211647
*CERVANOVÁ, Margaréta. Případ Ľudmily Cervanové: [dlouhá cesta spravedlnosti]. Praha: Epocha, 2010. 188 s. ISBN 978-80-7425-045-3. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:3b97d580-3fe0-11e7-ad33-5ef3fc9ae867
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu