zkratky časopisů
Text dotazu
Dobrý den. Existuje prosím seznam zkratek časopisů a lze do něj nahlédnout? Na jakých stránkách? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, existuje publikace:
Periodical Title Abbreviations : Covering Periodical Title Abbreviations in Science, the Social Sciences, the Humanities, Law, Medicine, Religion, Library Science, Engineering, Education, Business, Art, and Many Other Dields / Compil. and Edit.: Leland G. Alkire. -- Detroit : Gale, 1977-. -- 6 sv.
Nejnovější vydání je v NK je k dispozici z r. 1992 s dodatkem z r. 1993.
Kolegyně, které podobné prameny využívají, používají tento seznam již málo, protože je poměrně starý. Publikaci by vám poskytli k nahlédnutí v meziknihovní službě NK ČR (Referenční centrum).
Většinou jsou lepší internetové zdroje, například katalogy knihoven apod.
Uvádíme některé s krátkým komentářem:
http://journalseek.net/index.htm
Volně přístupný portál, kde lze vyhledávat údaje o časopisech podle názvů i zkratek (hledejte v poli Title Only).
http://dispatch.opac.d-nb.de/DB=1.1/
Zeitschriftendatenbank (ZDB) : zde lze hledat podle názvů časopisů, pokud hledáte podle zkratky, zadejte zkrácená slova s otazníky, např.: New Ger? Critiq? = New German Critique.
ISSN Portal
Placená databáze přístupná uživatelům pouze v NK. Databáze časopisů v systému ISSN.
Nakonec: často vede k výsledku také hledání na internetu pomocí vyhledávačů (Google, Seznam, Yahoo apod.).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.11.2007 16:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu