zkratka Fics
Text dotazu
Dobrý den, co znamená titul FICS. psaný za jménem?
Odpověď
Dobrý den, pro zkratku FICS existuje poměrně mnoho výkladů. Ve smyslu titulu nebo označení členství v nějaké profesní organizaci jsme nalezli následující možnosti:
* F.I.C.S. / případně též FICS =  Fellow of the Institute of Chartered Shipbrokers [= odborný pracovník institutu certifikovaných brokerů lodí] (Velká Británie) (http://www.ics.org.uk/)
* F.I.C.S. / případně též FICS =   Fellow of the International College of
Surgeons (https://www.icsglobal.org/)
Dostupné publikace uvádějí i další výklady zkratky FICS:
* Fédération internationale des chasseurs de sons (International Federation of Sound Hunters)
* Factory Information Control System
* Financial Information and Control System
* Forecasting and Inventory Control System
* Fédération internationale de chiropractique sportive
* Fédération internationale du commerce des semences
* Financial Clearing and Services Ltd. (Velká Británie) - zkratka FiCS
Další různá vysvětlení naleznete i na internetu (http://www.all-acronyms.com/FICS,
http://acronyms.thefreedictionary.com/FICS).
Použitá literatura:
* GURNETT, J.W.; KYTE, C.H.J. Cassell´s Dictionary of Abbreviations. London : Cassell, 1972. s. 95.
* VEDRAL, J. Anglicko-český slovník titulů a hodností. Praha : JTP, 2003. s. 11.
* ROSENBERG, Jerry M. McGrow-Hill Dictionary of Business Acronyms, Initials, and Abbreviations. New York : McGrow-Hill, 1992. s.123. ISBN 0-07-053734-8 ; 0-07-053935-9.
* International encyclopedia of abbreviations and acronyms in science and technology = Internationale enzyklopädie der Abkürzungen und Akronyme in Wissenschaft und Technik. Vol.1. München : Saur, 2007. ISBN 978-3-598-23509-2.
* WENNRICH, Peter; SPILLNER, Paul. International Encyclopedia of Abbreviations and Acronyms of Organizations. 3rd ed. Vol.3, F-Ipr. München : K.G.Saur, 1992. s. 51. ISBN 3-598-22163-0.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.09.2009 17:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu