Životopisy Idy Jarníkové nebo Anny Süssové
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji zjistit,zda existují životopisy Idy Jarníkové nebo Anny Süssové, popřípadě kde a zda jsou k nahlédnutí.
Odpověď
Dobrý den,
našli jsme tyto články o životě vámi uvedených autorek:
Ida Jarníková
Ida Jarníková - živá historie předškolní výchovy / Ivana Lacinová
In: Predškolská výchova ; Roč. 46, č.9 (1991/92), s.6-7
Anotace Životopis a výchovná činnosť Idy Jarníkovej (1879-1965), významnej postavy reformného hnutia česko-slovenskej predškolskej výchovy.
Ida Jarníková / Marie Fottová
In: Predškolská výchova ; Roč. 50, č.8 (1996), s.3-4
Anotace Učiteľská a literárna činnosť profesorky Idy Jarníkovej (1879-1966) - autorky príručiek a učebníc pre materské školy.
MIŠURCOVÁ, V. 150 let mateřského školství v českých zemích. (J. V. Svoboda a jeho následovníci.). Praha : Ústř. knihovnaq - OBIS pedag. fakulty UK, 1982. 80 s.
Anna Süssová
Pedagogické pokusy na Moravě / Václav Spěváček
In: SPĚVÁČEK, Václav. Průkopníci českých pokusných škol. Praha, 1978, s. 44-48.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
03.03.2014 10:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu