Životopisné údaje, biografické zdroje
Text dotazu
Dobrý den, jsem studentem žurnalistiky na FSV UK a pro svou seminární práci sháním údaje o životě a díle méně známých novinářů: Marie Landfrasová, v letech 1931-1939 odpovědná redaktorka týdeníku Ohlas od Nežárky (Jindřichův Hradec) K. Čaják, od r. 1940 odpovědný redaktor Národních novin (Praha).
Odpověď
Řada vašich kolegů již s podobnými dotazy osobně přišla do Klementina, kde jsme jim poskytli informace kde a jak hledat. Přehled biografických zdrojů připojujeme v příloze.
Kolegyně, která se na dotaz dívala, zjistila pozůstalost rodiny Landfrasů v databázi archivních fondů (www.mvcr.cz - archivnictví; viz také v příloze).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2008 15:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu