Životopis Williama Saroyana
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nějaká kniha, ve které je věrohodný životopis spisovatele Williama Saroyana. Potřebuji to na seminární práci do školy a nikde jsem žádnou knihu nenašla. Na internetových stránkách se některé údaje rozcházejí a nevím, které jsou pravdivé.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme Vám citaci ze" Školního slovníku světových spisovatelů" autora Pavla Dolejšího, nakladatelství P.Dolejší, 2007 :
Americký spisovatel W.Saroyan se narodil 31.8.1908 ve Fresnu , Kalifornie, zemřel 18.5.  tamtéž.
Narodil se v rodině arménských vystěhovalců. Jako tříleté dítě byl po otcově smrti i se svými třemi nezletilými sourozenci dán do sirotčince.
Prošel různými zaměstnáními (poslíček, telegrafista, poštovní přednosta). Od třicátých let se věnoval literatuře a divadlu. Žil střídavě v Paříži a rodném Fresnu.
Saroyan je autorem řady povídek, románů, divadelních her (přes 100 titulů), psal, jak sám říkal, "anglickým jazykem o americké zemi a o arménské duši".
Anglicky vyšel Saroyanův životopis od Lee Lawrence pod názvem Saroyan : a biography,
[Č.záznamu: 000769960]
Saroyan : a biography / Lawrence Lee and Barry Gifford.-- 1st California paperback print. Berkeley : University of California Press, 1998. , 338 s.
Záznam (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000769960&local_base=NKC ) také naleznete   v bázi NKC Národní   knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.06.2012 11:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu