Životopis, V.A. Jarolímek
Text dotazu
Dobrý den, sháním informace o člověku V.A. Jarolímek, který napsal např.Písemný kurs reklamy a propagandy. Potřebovala bych alespoň stručný životopis, případně informaci, v jaké literatuře, či internetovém odkaze bych informace nalezla.
Odpověď
Dobrý den,
O V.A. Jarolímkovi ( celým jménem Václav Arnošt Jarolímek ) jsem bohužel nalezla jen několik drobných zmínek.
Narodil se 30.9. 1897 v Praze na Vinohradech, kde 15.1.1951 i zemřel. Profesí byl akademický malíř, grafik, beletrista, autor pedagogicko-publicistických prací a překladatel z anglického jazyka. Dle Slovníku pseudonymů v české a slovenské literatuře přispíval také pod jménem L. O´Ray do periodik Československý filmový svět a Filmový svět.
Je autorem knih: Rosemarie, Pražské děti, Od rukopisu k rotačce, Naučím vás kreslit, Písemný kurs reklamy, Organizace sebevzdělávání aj.
Dá se předpokládat, že profese malíře a grafika v jeho životě převládala a proto bych Vám doporučila obrátit se se svým dotazem také na Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze (http://www.upm.cz/ ).
Zdroje:
http://sigma.nkp.cz/F/6MTKPMHJ8L7GNKETXTU5LE1Y6UVSX8T9AKG32HJXC6JSY929GF-01037?func=find-acc&acc_sequence=000114512
Kdy zemřeli? Přehled českých spisovatelů a publicistů zemřelých od 1.října 1938 do 3.prosince 1956. Kunc, J.,Praha: NK 1957.
Slovník pseudonymů v české a slovenské literatuře. Vopravil, J., Praha:Státní pedagog.nakl. 1973.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2008 18:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu