Životopis Heim, Burkhard
Text dotazu
Dají se zjistit nějaké základní údaje o německém fyzikovi jménem Burkhard Heim (data, místo působení, díla)?
Odpověď
Dobrý den, jedinou zmínku o Burkhardu Heimovi jsme nalezli v Deutsches Biographisches Archiv. Neue Folge dostupném v Referenčním centru NK ČR Nejsme si však jisti překladem názvů Heimových teorií a vynálezů (jejich přesný překlad prosím konzultujte s odborníky v oboru - Fyzikální ústav AV ČR www.fzu.cz, fzu@fzu.cz), proto Vám zasíláme údaje přesně tak, jak byly uvedeny ve výše citovaném zdroji.
Heim, Burkhard Christian Ludwig Alexander Physiker - Göttingen - Hagenberg, Burg Grona 20 - Geb. 9. Febr. 1925 Potsdam, evangelisch, verh. m. GerdaHildegard Elisabeth geb. Straube - Univ. Göttingen (Dipl. - Phys.) Entd.: Mesofeldtheorie - Vorträge: D. dynam. Kontrabaterie als Lösung d. astronaut. Problems (III. Internat. Astronaut. Kongreß Stuttgart 1952), D. Antrieb d. Dynamokontrabators (Dt. Museum München [kongreßsaal] 1953), Vergleich d. dynam. Kontrabaterie m. d. Raketenprinzip (IV. Internat. Astronaut. Kongreß Zürich [TH])Kriegsblind, doppelt handamputiert.
Zpracováno podle: Wer ist wer? 12. Ausgabe von Degeners Wer ist´s? 1955 (611)
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 16:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu