Životopis Charlese Nobla
Text dotazu
Životopisná data plukovníka(colonel)Charlese Nobla,toho který přivedl 16.obrněnou divizi k osvobození Plzně 6.5.1945.
Odpověď
Charles Noble, plukovník 16. obrněné divize a přítel generála Pattona se narodil v roce 1898 a zemřel v roce 1979.
Tyto životopisné údaje byly získány z následujících pramenů :
MAREŠOVÁ, Alena. Charles Noble vzpomínal v Plzni na otce. Plzeňský deník, 2006, roč. 15, č. 84 (8. 4. 2006), s. 11.
(ned). Veteráni po letech chválí Čechy. Mladá fronta Dnes, 2006, roč. 17, č. 106 (6. 5. 2006), příl. Kraj Plzeňský, s. 1.
V dostupných tištěných i elektronických informačních zdrojích nebyly další životopisné údaje k dispozici.
K získání dalších informací doporučujeme obrátit se na muzeum Patton Memorial Pilsen, jedinou muzejní expozici v ČR, věnovanou americké armádě.
Kontakt :
Patton Memorial Pilsen
Pobřežní 10
301 00 Plzeň
Tel.: +420 377 320 414
E-mail: esprit@mmp.plzen-city.cz,
Web: www.plzen-city.cz
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu