Životopis Bohuše Strusky
Text dotazu
Dobrý den, sháníme informace o spisovateli Bohuši Struskovi a nikde jsme neobjevili ani jeho životopisná data. Známe jen některá jeho díla a víme, že žil na přelomu 19. a 20. století (nejprve na Kralovicku, později na Sedlčansku). Můžete nám v bádání o této osobě pomoci? Velice děkujeme.
Odpověď
bohužel pátrání po Bohuši Struskovi v dostupných publikovaných informačních pramenech bylo bezvýsledné.
Seznam použitých zdrojů:
1. REOS : regionální osobnosti ze západočeského regionu - databáze je dostupná pouze ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje v Plzni 2. ANAL : analytický rozpis periodik - články z regionálních periodik od roku 1992 - databáze je dostupná pouze ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje v Plzni
3. Regionální kartotéky - stati a články z let 1978 - 1992 s regionální tematikou
4. Bibliografie
Bibliografie historickovlastivědné literatury Západočeského kraje z let 1968-1972. Plzeň : Pedagogická fakulta v Plzni; Státní vědecká knihovna v Plzni, 1992. 127 s.
Bibliografie historickovlastivědné literatury Západočeského kraje z let 1973-1977. Plzeň : Pedagogická fakulta v Plzni; Státní vědecká knihovna v Plzni, 1988. 108 s.
KLEISNER, Josef. Bibliografie bibliografií Západočeského kraje 1945-1980. Plzeň : Státní vědecká knihovna v Plzni, 1988. 59 s.
MACÁK, Antonín. Bibliografie historickovlastivědné literatury Plzeňska z let 1901-1960. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1971. 363 s.
5. Monografie vztahující se ke Kralovicku
BUKAČOVÁ, Irena. 800 let Kralovic. Kralovice : MěNV, 1983. 199 s. Dvacet let Okresního muzea Plzeň-sever v Mar. Týnici. Mariánská Týnice, Okresní muzeum, 1972. 65 s.
VOREL, Josef. 450 let Kralovic : 1547-1997. Rabštejn n. Střelou, 1996. 19 s.
6. Periodika
Vlastivědný sborník : čtvrtletník pro regionální dějiny. Muzeum a galerie severního Plzeňska. Kralovice. Exerpované roky 1991-2004.
7. Památník národního písemnictví v Praze
Strahovské nádvoří 1/132
118 38 Praha 1 - Hradčany; e-mail: post@pamatniknarodnihopisemnictvi.cz
Telefon: ústoředna - (+420) 220 516 695; Fax: (+420) 220 517 277
Na této adrese je dostupný průvodce po fondu této instituce:
http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/pruvodce/index.html
Vzhledem k nulovému výsledku pátrání odkazuji na další instituce:
Muzeum a galerie severního Plzeňska
Mariánská Týnice
331 41 Kralovice
telefon / fax:
373 396 410
e-mail: mtynice@iol.cz
Státní okresní archiv Plzeň-Sever se sídlem v Plasích
Stará cesta 558
Plasy
tel. 373 340 611
- součástí tohoto archivu je městský archiv města Kralovice
K orientaci ve sbírkách českých archivů a muzeí slouží tento zdroj:
Archivních fondy v České republice (databáze), která je dostupná na internetu: http://www.mvcr.cz/vozidla/peva/index.php?lang=cs
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
03.12.2007 09:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu