Životní náklady - Česko v. Německo
Text dotazu
Dobrý den,
dovolil bych si Vás tímto požádat o pomoc při vyhledání rozdílů cen běžného zboží a služeb v Německu a v Čechách. Existují nějaké elektronické zdroje, které mi v eurech zobrazí rozdíly (například srovnání cen mléka, oblečení, kadeřnictví, paliva, pečiva, ubytování, MHD, ...)?
Rád bych získal přehled v obecné rovině a srovnal dvě lokality (města - Brno a Dusseldorf, nebo jiná blízká města). Jako příklad mohu uvést:
Public transport - monthly card: Brno: 20 Eur, Dusseldorf: 40 Eur - Difference + 100% in Dusseldorf.
Anglický jazyk není problém.
Odpověď
Volně dostupné oficiální zdroje jsem objevila tyto, což je  srovnání životních nákladů zemí, nikoliv měst:
http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=lw&lang=cs&catId=490&parentId=0
Život & práce
Aby se v otázkách mobility mohli uchazeči o práci a zaměstnavatelé rozhodovat na základě dostatečných informací, potřebují znát odpovědi na řadu praktických, právních i administrativních otázek. Portál pracovní mobility sítě EURES poskytuje informační služby, jejichž cílem je poskytnout pomoc a podporu všem, kteří uvažují o přestěhování se do zahraničí či o náboru pracovních sil z jiné země.
Sekce Životní a pracovní podmínky obsahuje údaje o řadě důležitých otázek, jako je např. ubytování, školy, daně, životní náklady, zdraví, právní předpisy v sociální oblasti, srovnatelnost kvalifikací atd.
Dalším důležitým zdrojem informací je sekce Informace o pracovním trhu, která nabízí informace o současném vývoji na evropském pracovním trhu, roztříděné podle jednotlivých zemí, regionů a odvětví.
Informace o nadcházejících akcích, které by mohly zajímat uchazeče o zaměstnání a zaměstnavatele zvolené země či regionu, naleznete v kalendáři akcí.
Česká republika v mezinárodním srovnání za rok 2010 (vybrané údaje)
http://www.czso.cz/csu/2010edicniplan.nsf/kapitola/1607-10-za_rok_2010_%28vybrane_udaje%29-91
Města alespoň toto:
http://www.finfacts.ie/costofliving.htm (http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AonYZs4MzlZbdEpORkVwN2plQ1lLV0pVQ0xES1p3aEE#gid=0)
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
09.06.2011 12:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu