život v Německu během války a spisovatelé
Text dotazu
Dobry den! Potrebovala bych poradit, kteri slavni spisovatele psali v nacistickem Nemecku, a take o tom, jak zivot v nacistickem Nemecku vypadal. Dekuji!
Odpověď
Dobry den, zivot v Nemecku za nacismu je popsan v mnoha knihach. (Namatkou viz priloha). Vetsina nemeckych tvurcu, jez mela jmeno, (H. a T. Mann, A. Seghers, B. Brecht aj.) odesla za hranice - pokud se nestala obeti gestapa. Nektere se vlada snazila ziskat na svou stranu (napr.G. Hauptmanna). Doporucujeme prostudovat nejake knihy o dejinach literatury z tohoto obdobi,
napr.:
Dějiny Třetí říše : Německo v období nacismu / John F. N. Bradley ; obálka
František Obešlo. -- 1. vyd. -- Praha : Victoria Publishing, 1995 (Úvaly : Czechoprint). -- 171 s., [64] s. fot. ; 24 cm ISBN 80-85865-95-5 (váz.) : Kčs 350,00
* Německo * dějiny * nacismus * světová válka 2. * třetí říše
* literatura faktu
* Německo - dějiny - r. 1933-1945 - literatura faktu
Pokud byste potrebovala podrobnejsi informace, doporucujeme obratit se na http://www.goethe.de/ins/cz/pra/inz/bib/csindex.htm Goethe Institut Praha.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.01.2008 18:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu