Zifferer, Paul
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat, zda není možno zjistit bližší informace o osobnosti Pavla Zifferera, autora, který se narodil v Bystřici pod Hostýnem koncem 19. století. Psal německy
Odpověď
Dobrý den,
Paul Zifferer, doktor práv, dvorní rada, autor románů, fejetonista a překladatel (nar. 8.3. 1879 v Bystřici pod Hostýnem, zemř. 15. 2. 1929 ve Vídni. Studoval na Sorbonně v Paříži a promoval ve Vídni.
Z románů: Der kleine Gott der Welt (1902), Die Fremde Frau (6. vyd. 1916), Die Kaiserstadt (5. vyd. 1923).
Sb. povídek např.: Das Kleid des Gauklers (1910), Das Feuerwerk (3. vyd. 1910).
Podrobněji o něm:
Große Jüdische National-Biographie : mit mehr als 8000 Lebensbeschreibungen namhafter jüdischer Männer und Frauen aller Zeiten und Länder / S. Wininger. -- Cernăuţi : Orient, [1925]-[S.a]. -- 6 sv.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 14:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu