židovské matriky
Text dotazu
Dobrý den, jsou u Vás uloženy židovské matriky
Českých Budějovic, Spáleného Počíčí a Krušce (Dolní Krušec a Kundratice) již
z období 18. století?
Odpověď
Dobrý den,
židovské matriky jsou soustředěny v Národním archivu ČR. V systému Archivní VadeMeCum (https://vademecum.nacr.cz/vademecum/) naleznete popis fondu Matriky židovských náboženských obcí v českých krajích (https://vademecum.nacr.cz/vademecum/permalink?xid=a4dcbd500d4a5e66a63662159811f28a).
Tyto informace s největší pravděpodobností vycházejí z tištěného inventáře, který vyšel v roce 1999:
* Židovské matriky HBMa 1784-1949(1960). Praha : Statní ústřední archiv v Praze, 1999. 325 s.
V případe zájmu o studium těchto dokumentu bychom Vám doporučili obrátit se přímo na Národní archiv CR (https://www.nacr.cz/o-nas/kontakty).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2012 15:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu