Židé a Morava, Sigmund Kolish -život a dílo
Text dotazu
Zajímalo by mě jaké dílo napsal novinář Kolisch Sigmund a jaký byl jeho obsah.
Odpověď
Sigmund Kolisch je autorem několika děl (uvádníme jejich názvy v originálu): Todtenfeier in Oesterreich, Brno, 1848 Kleine Romane aus Wien, Lipsko a Brno, 1848 Ludwig Kossuth und Clemens Metternich, Lipsko, 1850 Auf dem Vulkan," Stuttgart, 1868 tragédie Die Christin, Vídeň, 1875
Sigmund Kolisch také přispíval svými články a eseji do německých a rakouských periodik. V roce 1848 byl editorem revolučního deníku "Der Radikale".
Informace čerpány z: Bibliography: Brümmer, Deutsches Dichter-Lexikon. (nalezena on-line na internetu
http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=345&letter=K).
Obsah jednotlivých děl Vám bohužel nesdělíme, služba Ptejte se knihovny neslouží k takovému učelu.
V Národní knihovně ČR můžete ale sama prostudovat dílo KOLISCH, Sigmund. Z doby absolutismu: román politický. [Praha]: Hlas předměstí, 1887. (lze nalézt v elektronickém katalogu NK - báze NKC; http://sigma.nkp.cz/F; titul je však nutno objednat buď přes naskenovaný katalog NK ČR Katif, nebo u Informací v Hale služeb)
Další tituly můžete objednat přes naskenované katalogy NK ČR - Katif http://katif.nkp.cz; Generální katalog I, zásuvka I > Klet - Kop > Kolas-Koln, čísla záznamů 718 - 720.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu