Ženské odstřelovačky
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte nějaké bližší informace o ruských odstřelovačkách konkretní jména: Liza Mironova, Anastasya Stepanov a Lyuba Makarova.
Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu doporučujeme literaturu:
OBRAZTSOV, Youri a ANDERS, Maud. Soviet Women Snipers of the Second World War. Paris: Histoire & collections, 2014. 109 s. ISBN 978-2-35250-388-0.
publikace v knihovnách ČR není dostupná
pozn.: Mironova na obálce a další informace o publikaci dostupné z: http://www.worldcat.org/title/soviet-women-snipers-of-the-second-world-war/oclc/884737597 a http://ahm.valka.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=155_300_303&products_id=9553
ROBERTS, Jeffrey J. On John Keegan, Soviet "Amazons," and the issue of women in combat. 1996. Minerva. 1996, vol. 14, no. 3, s. 11. ISSN 0736718X.
text dostupný z komerčně dostupné databáze ProQuest
pozn.: v texu článku mj. Mironova
The most dangerous female snipers in the Soviet Union. Photo. In: z-news.xyz [online]. [B. m.]: z-news.xyz, 8.5.2016 [cit. 23.2.2017]. Dostupné z: http://z-news.xyz/the-most-dangerous-female-snipers-in-the-soviet-union-photo/.
pozn.:  text a fotografie – Liza Mironova, Anastasya Stepanov a Lyuba Makarova
Sovetskie snajperi: 1941-1945: Mironova Elizaveta [online]. © 2000-2015 Krasnye sokoli, [cit. 23.2.2017]. Dostupné z:  http://airaces.narod.ru/snipers/w1/mironova.htm.
Použité zdroje
katalogy SVK PK a dalších knihoven a institucí, souborný katalog ČR a světový katalog, JIB, databáze NK ČR a HU AV ČR, zahraniční databáze (EBSCO, ProQuest, SpringerLInk, ScienceDirect), Internet
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
22.02.2017 16:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu