Ženské noviny
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik haléřů stály Ženské noviny(politický a hospodářský týdeník pro výchovu žen, později list žen sociálnědemokratických)v posledním roce jejich vydávání. V roce 1929 to bylo pod vedením Betty Karpíškové 50 haléřů. Pokud se tato cena zvyšovala, na kolik? A ve kterém roce byly vydávány naposledy?
Děkuji moc za případnou odpověď
Odpověď
Dobrý den,
Ženské noviny vycházely až do roku 1944. Konkrétně k jejich historii uvádí “Česká retrospektivní bibliografie Noviny české republiky  1919 – 1945“ následující:
"Ženské noviny. Politický a hospodářský týdeník pro výchovu žen; od 28. 10. 1920, č. 44: Týdeník žen sociálně-demokratických; od 20. 1. 1921, č. 1:Politický a hospodářský čtrnáctideník pro výchovu žen; od 20. 10. 1921, č. 21: Polický a hospodářský týdeník pro výchovu žen; od 25. 4. 1929, č. 17: List žen sociálně demokratických; od 6. 1. 1940, č. 1: bez podn.
Vyd. Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství; od 10. 10. 1920, č. 42: Čs. soc. dem. strana dělnická; od 20. 1. 1921, č. 1: Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství; od 12. 7. 1928, č. 28: Lidová knihtiskárna A. Němce a spol.; od 8. 9. 1941, č. 36: Národní práce, Praha.
Roč1 (2. ledna 1919) - 26 (2. září 1944, do č. 36).
Týdeník ; od 20. 1. 1921, č. 1: čtrnáctideník; od 20.10. 1921, č. 21: týdeník."
( Česká retrospektivní bibliografie. Řada 1, Noviny. Díl 2, Noviny České republiky 1919-1945 (CERBI N2). Brno : Sdružení knihoven ČR, 2004. s. 440-441.)
Cena zde bohužel uvedena není. Protože Národní knihovna ČR vlastní pouze ročníky 1919 – 1935, doporučujeme Vám obrátit se na Moravkou zemskou knihovnu v Brně, která by měla daný titul vlastnit v úplnosti, tedy až do roku 1944. Kontakt: ptejteseknihovny@mzk.cz
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 11:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu