železniční doprava, infrastruktura
Text dotazu
Hledám podklady pro údaje o železniční dopravě v Německu, Rakousku, Slovensku, Velké Britanii - infrastruktura, financování, atd.
Odpověď
Dobrý den, většina publikací týkající se železnic a železniční dopravy, které má Národní knihovna ve fondu, je zaměřena spíše na jejich historii, vývoj apod. Snad pro Vás budou užitečné alespoň některé z následujících dokumentů:
1) Jelen, Jiří, 1929- . Světové železnice. [Díl] 1., Evropa. -- 1. vyd.. -- Praha : Nadas, 1988 (Brno : Tisk 2). -- 359 s.
2) Seidenglanz, Daniel, 1977- . Železnice v Evropě a evropská dopravní politika / -- 1. vyd.. -- [Brno] : Masarykova univerzita, 2006. -- 82 s. : il. (některé barev.), mapa ; 30 cm. ISBN 80-210-4221-4 (brož.)
3) Železniční doprava : institucionální postavení, hospodářská politika a ekonomická teorie / Martin Kvizda ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- [Brno] :Masarykova univerzita, 2007. -- 229 s. : il. (některé barev.), mapy ; 30 cm. ISBN 978-80-210-4233-9 (brož.)
4) Laaser, Claus-Friedrich. Die Bahnstrukturreform : Richtige Weichenstellung oder Fahrt aufs Abstellgleis?. -- Kiel : Inst. für Weltwirtschaft, 1994. -- 41 s.. --(Kieler Diskussionsbeiträge ; [Bd.] 239) ISBN 3-89456-082-7
* Železnice německé - privatizace - studie * Železnice německé - reorganizace - aspekty ekonomické - studie
5) Höchste Eisenbahn : wohin fahren die ÖBB? / Helmut Koch, Hans Lindenbaum, (Hg.). -- Wien : Verlag für Gesellschaftskritik, c1987. -- 211 s. : il., mapy ; 20 cm. -- (Aufrisse-Buch ; Bd. 8). ISBN 3-900351-73-2 (brož.)
* Österreichische Bundesbahnen * železniční doprava -- Rakousko * sborníky
6) Krejčiřík, Mojmír, 1942- . Po stopách našich železnic -- 1. vyd.. -- Praha : Nadas, 1991, c1990. -- 279 s. : il. ; 21 cm. -- (Knižnice techniky a technologie železniční dopravy). ISBN 80-7030-061-2(váz.)
* železnice -- Slovensko * železnice -- Česko * příručky
7) Strategie oživení železnic Společenství : [Bílá kniha / zpracoval Antonín Peltrám, Květoslava Kořínková]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Nakladatelství dopravy a turistiky, 1996. -- 38 s. ; 21 cm. --(Knižnice základních právních norem ES vztahujících se k dopravě ; sv. 61). ISBN 80-85884-57-7 (brož.)
8) Antonický, Stanislav, 1938- . Evropské železnice. -- 1. vyd.. -- Praha :
Nadas, 1977 (Brno : Tisk 51). -- 579, [1] s. ; 8° ISBN (Váz.) : Kčs 55,00
Resumé: Uvádí údaje o geografických a demografických podmínkách jednotlivých evropských zemí, informuje o vývoji jejich železniční dopravy a jejím hospodářském významu, o hustotě železniční sítě aj. Podává rozbor vývoje moderních trakcí vEvropě a přehled hnacích vozidel elektrické a motorové trakce.
Další publikace by Vám mohli doporučit kolegové z technicky zaměřených knihoven - např. Státní technická knihovna, která je také zapojena do služby Ptejte se knihovny a na této adrese ptejteseknihovny@stk.cz jí můžete položit dotaz, nebo knihovny dopravních fakult - Fakulta dopravní ČVUT
(http://www.fd.cvut.cz/informacni-systemy/knihovna.html) nebo Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzita Pardubice (http://www.upce.cz/fakulty/dfjp/ , http://www.upce.cz/knihovna/ ).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.11.2007 14:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu