Železnice v Západočeském kraji - trasa Chrást u Plzně - Planá u Mariánských lázní
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit něco o železnicích v Západočeském kraji, její historii, jak se vyvíjela. Hlavní důraz na trasu Chrást u Plzně - Planá u Mariánských Lázní a Tachov.
Odpověď
Prostřednictvím souborného katalogu ČR
www.caslin.cz jsme nalezli dokumenty, které by mohly Vámi požadované informace obsahovat. Pod jednotlivými dokumenty je vždy uvedeno, ve které knihovně si je můžete půjčit. Pokud pro Vás není ani jedna z níže uvedených knihoven dostupná, obraťte se na svou nejbližší knihovnu, která Vám zprostředkuje zapůjčení titulu přes meziknihovní výpůjční službu. Dále Vám zasíláme odkaz na internetovou encyklopedii wikipedia a krátká zmínka o zachování trati Tachov - Mariánské lázně je na stránkách Společnosti pro veřejnou dopravu. : Železniční trať Praha - Plzeň - Cheb
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_tra%C5%A5_Praha_-_Plze%C5%88_-_Cheb
Společnost pro veřejnou dopravu
http://www.spvd.cz/?p=cz/marianskelazne/marianskelazne.html&m=cz/marianskelazne/menu_marianskelazne.html
Publikace
1. Omelka, Vladimír. 130 let trati Plzeň - Cheb. Plzeň : Obchodně provozní ředitelství Plzeň,2002. -- 91 s. : il.
ABE311 [Národní technické muzeum Praha] -- sign. A51458
2. Ringer, Vladimír. Století železnic : Dějiny dopravy na koleji. Praha : K. Synek, 1938. -- 214 s., příl. -- (Světové dějiny techniky ; 2)
ABA001 [NK ČR Praha]
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
ABB036 [AV ČR - Historický ústav Praha] -- sign. D 12.053
UOG001 [Městská knihovna Ústí nad Orlicí]
3.
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro r. 1928. 9. ročník
Praha : Min. železnic, 1928
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1926. VII. ročník
Praha : Min. železnic, [1926]
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1927. 8. ročník
Praha : Ministerstvo železnic, 1927
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1928. IX. ročník
Praha : Ministerstvo železnic, 1928
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1929. X. ročník / redakcí ministerstva železnic
Praha : Ministerstvo železnic, 1929
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1929. X. ročník / Redakcí ministerstva železnic ... Praha : Ministerstvo železnic, 1929
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1930/31. XI. ročník / Redakcí ministerstva železnic ... Praha : Ministerstvo železnic, 1930
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1931/32. XII. ročník
Praha : Ministerstvo železnic, 1931
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1932/33. XIII. ročník
Praha : Ministerstvo železnic, 1933
ABA001 [NK ČR Praha]
Ročenka státních a soukromých drah Československé republiky pro rok 1933/34. XIV. ročník
Praha : Ministerstvo železnic, 1933
ABA001 [NK ČR Praha]
Rešerše
Pokud máte zájem o rešerši na toto téma - placenou službu - lze ji objednat písemně nebo prostřednictvím WWW formuláře, případně odesláním vyplněné objednávky ve formátu RTF e-mailem na adresu:
reference@stk.cz. Zpracování kratších rešerší, kde zákazník souhlasí s platbou v hotovosti při osobním vyzvednutí rešerše, lze dohodnout i telefonicky.
http://www.stk.cz/referencni_sluzby.html
.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.07.2008 14:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu