zelený čaj Bancha z tříletých větviček
Text dotazu
Obdrželi jsme informaci, že máme pít zelený čaj
Bancha z tříletých větviček. Můžete nám prosím říci, o jaký čaj se jedná.
Hledali jsme tento druh čaje Bancha z tříletých větviček, ale žádný jsme
nenašli.
Odpověď
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o typ čaje s názvem Kukicha (někdy také Kukeicha).
"Kuki" jsou stonky nebo řapíky, které se objevují a hned odstraňují při výrobě listových čajů Sencha nebo Bancha. Čaj Kukicha tvoří z 90% řapíky listů, a proto neobsahuje téměř žádný kofein. Je však bohatý na stopové prvky. Kukicha je považován za zvláštní kvalitu zeleného čaje s výrazným aroma.
Nálev nejvyšších kvalitativních tříd Kukicha nabízí lehkou, jemnou, svěží, květově nasládlou, trávovou chuť a aroma přirovnávané k vůni rozprostírající se v čajové továrně během období sklizně. Svým chuťovým charakterem je prvotřídní Kukicha na půli cesty mezi Sencha a Bancha, s klesající kvalitou se pak chuť Kukicha přibližuje k Bancha, jakkoli vždy zůstává jemnější a jaksi delikátnější.
Tyto čaje by měly být k dostání v obchodech se zdravou výživou, jako distributoři kvalitních čajů jsou doporučovány zejména firmy Muso a Mitoku.
Použité zdroje:
* OPPLIGER, Peter. Nová kniha o zeleném čaji. Praha : Pragma, 2000. 80, [18] s. : barev. il. ; 22 cm. ISBN 80-7205-758-8.
* Japonský zelený čaj a zdraví. Trutnov : T-art, 1999. 27 s. : il. ; 21 cm. (Agkistrodon ; č. 1). ISBN 80-86301-00-1.
* VALTER, Karel. Vše o čaji pro čajomily. Praha: Granit, 2010. 191 s. : barev. il. ; 22 cm. ISBN 978-80-7296-072-9.
* http://en.wikipedia.org/wiki/Kukicha
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.02.2011 13:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu