Zdroje pro seminární práci na téma: Jiří Mahen a jeho odkaz
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se k Vám s dotazem, jaké zdroje bych mohla použít na téma "Jiří Mahen a jeho odkaz" (knihovnický)? Píšu na toto téma seminární práci. Našla jsem pouze knihu od Jiřího Cejpeka - Jiří Mahen: jeho knihovnický odkaz, ale přijde mi jeden zdroj málo. Proto se na Vás obracím zda byste mi nedoporučili ještě nějaké jiné zdroje týkající se Jiřího Mahena a jeho odkazu.
Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
přikládáme krátký seznam, z něhož můžete čerpat:
•             HEK, Jiří, ed. a VLAŠÍN, Štěpán, ed. Adresát Jiří Mahen: korespondence. 1. vyd. Praha: SNKLU, 1964. 297 s., [8] s. obr. příl. Paměti, korespondence, dokumenty; sv. 34.
•             HRABÁK, Josef. Brno Jiřímu Mahenovi: výstava o životě a díle na paměť 75. výročí jeho narozenin: Museum města Brna v domě pánů z Poděbrad: 14. prosinec 1957 až 30. duben 1958: katalog. Brno: Měst. muzeum, 1957. 27 stran.
•             BURIÁNEK, František. Generace buřičů: básníci z počátku 20. století. Vyd. 1. Praha: Universita Karlova, 1968. 273 s., [8] s. obr. Příl
•             MAHEN, Jiří a HANZÁLEK, Jan, ed. Jiří Mahen: 12. 12. 1882-22. 5. 1939: [Sborník]. Znojmo: Vzorná okr. knihovna, 1979. 20 s. Velká bibliogr. řada Vzorné okr. knihovny ve Znojmě.
•             Jiří Mahen: Bibliogr. k 95. výročí narození autora. Ostrava: Knihovna města Ostravy, 1977. 10 s. Bibliografie Knihovny města Ostravy; Čís. 7.
•             MARIÁNKOVÁ, Jana, ed. Jiří Mahen: 1882-1939: Výběrová bibliogr. Kladno: Krajská knihovna, 1974. 34 s. Edice Kraj. knihovny v Kladně. Bibliografie. Malá řada; Sv. 42.
•             Jiří Mahen: Literatura o jeho životě a díle: Výběrová bibliografie k 90. výročí narození. Brno: Knihovna Jiřího Mahena, 1972. 105, [2] s.
•             VLAŠÍN, Štěpán a MAHEN, Jiří. Jiří Mahen: [studie s ukázkami díla]. 1. vyd. Praha: Melantrich, 1972. 315 s., [42] s. obr. příl. Odkazy pokrokových osobností naší minulosti; sv. 32.
•             MOURKOVÁ, Jarmila. Jiří Mahen 1882-1939: popis literární pozůstalosti. Praha: Lit. archiv Nár. muzea, 1961. 31 s. Literární pozůstalosti Lit. archivu Nár. muzea v Praze; č. 439.
•             RAMBOUSEK, Jiří. Jiří Mahen a Českolipsko. Praha: TEPS místního hospodářství, 1982. 109 s.
•             Jiří Mahen-belerista: [Bibliogr. pomůcka]. Brno: Knihovna Jiřího Mahena, 1979. 63, [3] s. Příručky bibliograficko inf. Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Čeští spisovatelé.
•             CEJPEK, Jiří. Jiří Mahen - jeho knihovnický odkaz. 1. vyd. Praha: SPN, 1961. 223, [3] s. Edice Ústředního věd.-metodického kabinetu knihovnictví St. knihovny ČSSR.
•             MAHEN, Jiří. Jiří Mahen Josefu Pojarovi: Šest dopisů. Plzeň: Kraj. lid. knihovna, 1960. 19, [1] s.
•             VLAŠÍN, Štěpán. Jiří Mahen [pseud.]. 1. vyd. Praha: Divadelní ústav, 1971. 159, [2] s. Drama, divadlo, dokumentace; Sv. 7.
•             Jiří Mahen [pseud.] v Indexu: Bibliogr. k 35. výročí úmrtí básníka. Brno: Knihovna Jiřího Mahena, 1974. 56, [2] s.
•             KUBÍČEK, Jaromír, ed. Jiří Mahen, spolutvůrce pokrokové kulturní politiky: sborník z konference [poř.] St. věd. knihovnou v Brně, Knihovnou Jiřího Mahena v Brně ... [aj.], Brno 7. prosince 1982. 1. vyd. Brno: Státní vědecká knihovna, 1983. 281 s.
•             BUNDÁLEK, Karel. Kapitoly z brněnské dramaturgie. 1. vyd. Praha: SPN, 1967. 137 s., [12] s. obr. příl. Spisy Janáčkovy akademie múzických umění v Brně; [sv.] 5.
•             ŠTEFLÍČKOVÁ, Jarmila, ed. Knižní dílo Jiřího Mahena: Soupis knih, které vyšly v letech 1964-1969. Brno: Knihovna Jiřího Mahena, 1969. [6] s.
•             ŠTEFLÍČKOVÁ, Jarmila, ed. Knižní dílo Jiřího Mahena: Soupis knih, které vyšly v letech 1959-1963. Brno: Kraj. lid. knihovna Jiřího Mahena, 1964. [4] s.
•             ŠTEFLÍČKOVÁ, Jarmila, ed. a PAPÍRNÍK, Miloš, ed. Knižní dílo Jiřího Mahena: Soupis. Brno: Kraj. lid. knihovna Jiřího Mahena, 1959. 38, [2] s.
•             HRABĚ, Karel. Příspěvek k lidskému profilu Jiřího Mahena. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Kraj. nakl., 1960. 29 s.
•             MAHENOVÁ, Karla, VLAŠÍN, Štěpán, ed. a VESELÝ, Jan, ed. Život s Jiřím Mahenem. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 1978. 272, [3] s. Boje; sv. 176.
V seznamu jsou uvedené pouze monografie, samozřejmě lze Vaši seminární práci obohatit i o obsahy článků.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.11.2019 22:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu