Zdroje o imerzivním divadle
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se k Vám s dotazem, jaké zdroje bych mohla použít na téma "Imerzivní divadlo"? Píšu na toto téma seminární práci.
Předem moc děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zkuste se podívat do těchto zdrojů:
KUBÁK, Ivo Kristián et al. Imerzivní divadlo a média = Immersive theatre and media: Golem: Meyerink, Štvanice, Cube. Překlad Valerie Talacko. Vydání první. V Praze: Pražská scéna ve spolupráci s Tygr v tísni, z.s., a s Výzkumným pracovištěm katedry alternativního a loutkového divadla Divadelní fakulty AMU, 2015. 181 stran. Panorama českého alternativního divadla; sv. 26. ISBN 978-80-86102-94-8.
Divadlo a interakce ... V Praze: Pražská scéna ve spolupráci s katedrou alternativního a loutkového divadla Divadelní fakulty AMU, 2006- . Panorama českého alternativního divadla. Jedná se o VIII díl z roku 2014.
Zde se nachází studie:
Brychta, Lukáš. Imverzivní divadlo: Divadlo na hraně hry. Str. 49-80.
Online dostupné zde:
https://www.academia.edu/12274388/Imerzivn%C3%AD_divadlo_Divadlo_na_hran%C4%9B_hry_Immersive_Theatre_Theatre_on_the_border_of_game
Dále v tomto článku:
https://www.advojka.cz/archiv/2018/2/sugestivni-narocne-i-lacine
Loužný, Tomáš. Imerzivní divadlo: imerze a její specifické rysy v divadelní inscenaci. Univerzita Karlova v Praze. Fakulta humanitních studií. Praha. 2014.
Případně se zkuste podívat do katalogu knihovny Divadelního ústavu:
https://vis.idu.cz/Libros.aspx
Dalším pro Vás užitečným zdrojem bude databáze ANL - databáze článků:
https://www.nkp.cz/sluzby/jak-najit/clanky
Literaturu k tématu můžete hledat též prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc  a v Knihovnách.cz: www.knihovny.cz .
K danému tématu se bude vztahovat  především celá řada zahraničních článků a knih. K jejich dohledání můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104  ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu Knihovny.cz (www.knihovny.cz ) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/ ) . Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím zmíněného katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org . Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.01.2020 15:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu