zdroje k tématu: Deficit USA
Text dotazu
Vážená paní, vážený pane,
ke své seminární práci potřebuji informace na téma Deficit USA ať už se jedná o státní, rozpočtový apod. Proto se na Vás ještě jednou obracím s prosbou o radu a typy k literatuře, časopisům, anglických zdrojům popř. www stránkám. Nemůžu najít žádné vhodné zdroje, které by mi pomohly zpracovat tuto práci. Věřím, že Vy zkušení pracovníci knihovny mi pomůžete. Pokud není v silách knihovny mi vyhovět budu její rozhodnutí akceptovat.
Odpověď
Dobrý den,
knihy můžete vyhledávat ve volně dostupných katalozích na adrese http://aleph.nkp.cz/F/, zde především v Souborném katalogu ČR (báze SKC), České národní bibliografii (báze ČNB) a katalogu NK ČR (báze NKC). Na téže adrese najdete také bázi ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících.
Nepíšete, zda potřebujete aktuální informace nebo Vás zajímají také starší. Každopádně s ohledem na Vaše téma naleznete v těchto zdrojích spíše starší literaturu, viz přehled vybraných titulů. Další dohledáte v již zmíněných katalozích.
Knihy vyhledané v bázi SKC:
* Kaufmann, Barbara a Scheide, Joachim. Die amerikanischen Defizite im Kreuzfeuer der Kritik. Kiel: Inst. für Weltwirtschaft, 1989. 37 s. Kieler Diskussionsbeiträge; [Bd.] 150.
* Langdana, Farrokh K. Sustaining budget deficits in open economies [online]. London: Routledge, 2003 [cit. 2013-02-19]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10070707.
Pozn.: jedná se o elektronickou knihu odstupnou pro uživatele NK ČR v rámci kolekce ebrary (informace o licencovaných zdrojích v NK ČR naleznete na adrese http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju).
* Krugman, Paul R. The age of diminished expectations: U.S. economic policy in the 1990s. 3rd ed. Cambridge: MIT Press, 1997. xii, 232 s. ISBN 0-262-61134-1.
Články z báze ANL:
* Lavička, Václav. Ameriku čeká obří schodek rozpočtu. Hospodářské noviny, 2008, 52(186), s. 19. ISSN 0862-9587.
* Anýž, Daniel. Obama chce srazit schodek na polovinu. Hospodářské noviny, 2009, 53(38), s. 6. ISSN 0862-9587.
* Coy, Peter. Promočený čím dál víc: Americkou měnu tíží obchodní deficit, nízké úrokové sazby a strach z teroristů. Euro, 2003, 2, s. 52-53. ISSN 1212-3129.
* Adam, Jan. Boj za vyrovnaný rozpočet ve Spojených státech. Národní hospodářství. Indikátor, 1995, 48(11), s. 24-26. ISSN 0862-7037.
* Dudek, Petr. Clintonova cesta z osidel rozpočtu. Lidové noviny, 1993, 6(180), s. 5. ISSN 0862-5921.
Pro dohledání aktuálnějších informací Vám doporučujeme využívat zahraniční články. Ty můžete najít v licencovaných databázích (přehled těchto zdrojů dostupných v NK ČR naleznete na adrese http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju, zde bychom Vám doporučovali především multioborové databáze typu Academic Search Complete či Wilson OmniFile Full Text Select, z oborově zaměřených poté Business Source Complete ; pokud nejste čtenářkou NK ČR, zeptejte se v knihovně, kterou navštěvujete, zda má předplacené licencované online databáze). Dále můžete využít zdroj JIB+ (www.jib.cz/jibplus). Jedná se o alternativní rozhraní Jednotné informační brány (www.jib.cz), které je ovšem primárně určeno k práci s indexem Primo Central, které obsahuje záznamy článků z licencovaných i volně dostupných zdrojů.
Pro hledání v těchto zdrojích stačí zadat nejobecnější klíčová slova typu deficit, USA, United States of America a zobrazí se Vám opravdu velké množství výsledků. Ty můžete dále zpřesňovat např. rokem vydání, případně dalšími klíčovými slovy, které Vám většina systémů sama nabídne. Jako ukázku Vám uvádíme příklad článků, které můžete nalézt v databázi Academic Seach Complete:
* United States of America. Country Report. United States; Aug2012, Issue 8, preceding s. 1-46.
Předmětová hesla: Economic forecasting * budget deficits * gross domestic product * United States -- Economic conditions -- 2009-
* Grogan, Tim. Markets Say Yes,Politics Say Maybe. ENR: Engineering News-Record; 11/26/2012, Vol. 269 Issue 15, s. 29-29. ISSN 0891-9526.
* Thornton, Daniel L. The U.S. deficit/debt problém: a longer-run perspective. University of Louisville Law Review; Summer2012, Vol. 50 Issue 4, s. 625-641. ISSN 1942-9274.
* Rossides, Daniel W. Understanding Deficits & Debt or Putting America on a Real Budget. Social Policy; Winter2011, Vol. 40 Issue 4, s. 3-6. ISSN 0037-7783.
Volně na internetu můžete prostřednictvím vyhledávačů (klasicky např. Google) nalézt spoustu odkazů na téma deficitu USA. Je však samozřejmě nutné dbát na jejich věrohodnost. Ukázkou Vám uvádíme některé z nalezených odkazů:
* http://www.davemanuel.com/history-of-deficits-and-surpluses-in-the-united-states.php
* http://www.cbo.gov/ - Congressional Budget office
* http://www.gao.gov/index.html - The U.S. Government Accountability Office (GAO)
* http://www.house.gov/ - The United States House of Representatives
S dotazem se také můžete obrátit na Knihovnu Vysoké školy ekonomické, která je taktéž zapojena do služby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/vysoka-skola-ekonomicka-centrum-informacnich-a-knihovnickych-sluzeb/); knihovnu naleznete také v přehledu knihoven ve formuláři pro zadání dotazu služby PSK (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2013 12:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu