Doporučení zdrojů
Text dotazu
Dobrý den, píšu bakalářkou práci na téme Porodní asistentka v roli těhotné a rodičky a potřebovala bych pomoci s nalezením zdrojů jak v českém, tak anglickém jazyce. Především bych se chtěla zaměřit na zdravotníka v roli pacienta, jak prožívá porodní asistentka vlastní těhotenství a porod. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
níže naleznete seznam knižních titulů z fondu NK, které se věnují obecně porodní asistenci a možnosti jejich výpůjčky. Přikládáme také tituly časopisů věnujících se porodní asistenci, přičemž některé z nich jsou volně dostupné online. Věříme, že byste v nich mohli nalézt relevantní články. V závěru je uvedeno několik studentských závěrečných prací, které se věnují stejnému nebo podobnému tématu a které jsme vyhledávali na portálu theses.cz (https://theses.cz/). Všechny z nich by měly být dostupné online a mohou Vám sloužit jako inspirace pro další dostupné a relevantní zdroje.
Další zdroje Vám doporučujeme vyhledávat prostřednictvím online katalogu NK ČR, Souborného katalogu ČR a portálu Knihovny.cz, přičemž výsledky obsahují také knihovny, které mají dané tituly k dispozici. Pro vyhledávání různých domácích i zahraničních zdrojů, knih, článků, prací můžete využít multivyhledávač EBSCO. Vzhledem k tématu práce Vám doporučujeme kontaktovat také Národní lékařskou knihovnu a obrátit se s otázkou na zdroje i tam.
Katalog NK ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/skc
Knihovny: https://www.knihovny.cz/
EBSCO vyhledávač: https://eds.p.ebscohost.com/eds/search/basic?vid=0&sid=1bbeecc3-1202-4b71-bdc9-aa8dff5a21e8%40redis
Národní lékařská knihovna: https://nlk.cz/sluzby/icko/
Publikace z fondu NK ČR:
*PROCHÁZKA, Martin a kol. Porodní asistence. Praha: Maxdorf, [2020], ©2020. 788 stran. Jessenius. ISBN 978-80-7345-618-4.
-prezenčně do studovny nebo na 30 dní absenčně
*DUŠOVÁ, Bohdana et al. Edukace v porodní asistenci. 1. vydání. Praha: Grada Publishing, 2019. 144 stran. ISBN 978-80-271-0836-7.
-prezenčně do studovny nebo na 30 dní absenčně
*DUŠOVÁ, Bohdana, HERMANNOVÁ, Martina a MAJDYŠOVÁ, Vladimíra. Potřeby žen v porodní asistenci. 1. vydání. Praha: Grada Publishing, 2019. 143 stran. ISBN 978-80-271-0837-4.
-prezenčně do studovny nebo na 30 dní absenčně
*HENDRYCH LORENZOVÁ, Eva a RAISNEROVÁ, Irena. Being a happy midwife = Být šťastná porodní asistentka. 1st edition. Pilsen: University of West Bohemia in Pilsen, 2020. viii, 136 stran. ISBN 978-80-261-0985-3.
-prezenčně do studovny
*OLEJÁROVÁ, Zora. Psychiatrie pro obor Všeobecná sestra a Porodní asistentka. Vydání 2. přepracované. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem, Fakulta zdravotnických studií, 2020. 185 stran. Monografie. ISBN 978-80-7561-251-9.
- prezenčně do studovny
*The midwife's labour and birth handbook [online]. Fourth edition. Hoboken, New Jersey: Wiley Blackwell, 2017, ©2017 [cit. 2022-02-11]. ISBN 978-1-119-23509-5.
-plný text pro registrované uživatele
Časopisy:
*Central European Journal of Nursing and Midwifery
https://cejnm.osu.cz/
*European Journal of Midwifery
http://www.europeanjournalofmidwifery.eu/
*Journal of Holistic Nursing and Midwifery
https://hnmj.gums.ac.ir//
*InScope: the official journal of the Queensland Nurses and Midwives' Union [online]. Brisbane, Qld.: Queensland Nurses and Midwives' Union, 2017- [cit. 2022-02-11]. ISSN 2207-6018.
-pro registrované uživatele
Studentské závěrečné práce:
*NAISAROVÁ, Karolína. Zdravotník jako pacient [online]. Pardubice, 2020 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/1och69/. Bakalářská práce. Univerzita Pardubice, Fakulta zdravotnických studií.
*VÝCHOVÁ, Ilona. Zdravotník jako pacient [online]. Plzeň, 2013 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/dmzc2c/. Bakalářská práce. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta zdravotnických studií.
*ROKYTOVÁ, Eliška. Zdravotník profesionál v roli pacienta [online]. Olomouc, 2015 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/k31zn8/. Bakalářská práce. Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta.
*SKÁCELOVÁ, Zdeňka. Zdravotník v roli pacienta [online]. Zlín, 2009 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/e26lhl/. Bakalářská práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií.
*SUCHÁNKOVÁ, Nikol. Porodní asistentka v roli těhotné a rodičky [online]. Ostrava, 2018 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/fcr65y/. Bakalářská práce. Ostravská univerzita, Lékařská fakulta.
*JAREŠOVÁ, Natálie. Porodní asistentka a její zkušenost s těhotenstvím a porodem [online]. České Budějovice, 2021 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/oifyes/. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta.
*FLÍDROVÁ, Karolína. Porodní asistentka v roli těhotné a rodičky [online]. Plzeň, 2013 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/xsc14b/. Bakalářská práce. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta zdravotnických studií.
*KAŠPÁRKOVÁ, Šárka. Pohled na porodní bolest z pozice ženy a porodní asistentky [online]. Brno, 2018 [cit. 2022-02-11]. Dostupné z: https://is.muni.cz/th/yifwo/. Bakalářská práce. Masarykova univerzita, Lékařská fakulta.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.02.2022 14:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu