zdravotní pojištění
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych pomoc s výběrem vhodné
literatury, které se zabývá tématem "Komerční zdravotní pojištění cizinců".
Historické i současné spisy. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
ve zdrojích Národní knihovny ČR jsme bohužel nenalezli žádný dokument, který by se zabýval Vámi uvedeným tématem.
Stručné informace by se mohly objevit v níže uvedených knižních publikacích a článcích. Publikace jsme vyhledali prostřednictvím elektronického katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) a články v bázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl).
* Průvodce systémem zdravotní péče České republiky: příručka pro cizince / Institut zdravotní politiky a ekonomiky. Kostelec nad Černými lesy: Institut zdravotní politiky a ekonomiky, [2002]-. -- sv. ; 21 cm
* Průvodce zdravotní péčí o děti v ČR : informační příručka pro cizince, kteří společně se svými dětmi dlouhodobě pobývají v ČR / [autoři Karolína Dobiášová ... et al. ; editoři Karolína Dobiášová, Olga Angelovská]. Kostelec nad Černými lesy : Institut zdravotní politiky a ekonomiky, 2005. 44 s. ; 21 cm. ISBN 80-86625-41-9.
* NOVÁKOVÁ, Iva. Kapitoly z multikulturního ošetřovatelství. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2008. 115 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-7372-404-7.
* DANĚK, Antonín. Aktuální informace k zdravotnímu pojištění. In: Právní zpravodaj. ISSN 1212-8694. Roč. 7, č. 11 (2006), s. 21-24.
* zdravotní pojištění -- právní úpravy -- Česko -- 2006 * zaměstnávání cizinců -- Česko * cizinci -- zdravotní pojištění -- Česko - 2006
* AUGUSTIN, Ľubomír; WOLFOVÁ, Aneta. Pojištění cizinců ze třetích zemí / Ľubomír Augustin, Aneta Wolfová. In: Právní zpravodaj. -- ISSN 1212-8694. -- Roč. 7, č. 11 (2006), s. 13-17.
* zdravotní pojištění -- právní úpravy -- Česko -- 2006 * zdravotnické právo
-- Česko -- 2006 * cizinci -- zdravotní pojištění -- Česko -- 2006 * péče o zdraví -- cizinci -- Česko - 2006
* JANÝR, Přemysl. Jak platí cizinci v našich nemocnicích? In: Lidové noviny. Praha. ISSN 0862-5921. Roč. 11, č. 99 (19980428), s. 11.
Nejvíce relevantních dokumentů jsme nalezli na internetu, např.:
* http://www.blisty.cz/2010/12/21/art56240.html *
http://mighealth.net/cz/index.php/Kome%C4%8Dn%C3%AD_zdravotn%C3%AD_poji%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD_cizinc%C5%AF_v_%C4%8CR
* http://www.romea.cz/dokumenty/pojisteni-cizinci-2010.pdf
http://aa.ecn.cz/img_upload/224c0704b7b7746e8a07df9a8b20c098/HnilicovaDobiasovaCizincsky_KomercniZdravotniPojisteni.pdf
Můžete se ještě zkusit obrátit na některou z odborných knihoven, kde by Vám kolegové mohli doporučit vhodnější zdroje. Jedná se např. o Národní lékařskou knihovnu (http://www.nlk.cz) nebo Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze (http://ciks.vse.cz).
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2011 14:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu