Zdeněk Mahler: Sally, tvá kamarádka z Anglie
Text dotazu
Sháním dětskou knihu,která byla vydaná přibližně roku 1968-1974.Jmenovala se Sally tvá kamarádka z Anglie.Děj se odehrával ve Skotsku,v zápletce hrad Urquhart,jezero Loch ness,ponorka,námořníci, pták Jeff.Knihu jsem se pokoušela shánět v antikvariátech marně, nepochodila jsem ani v různých knihovnách.Mohu nějak zjistit,zda některá knihovna nebo antikvariát hledanou knihu vlastní? děkuji předem
Odpověď
Dobrý den, knížku "Sally, tvá kamarádka z Anglie" napsal známý spisovatel, scénárista a publicista Zdeněk Mahler a vydalo ji v roce 1967 Státní nakladatelství české knihy s ilustracemi Jana Brychty v edici Kamarádi.
V katalogu NKC Národní  knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/F - báze NKC) ji naleznete zadáním názvu knihy do vyhledávacího formuláře, signatura I 181481 (konzervační fond) a pod signaturou 54 D 25 340 v naskenovaných katalozích (generální katalog II-Katif - http://katif.nkp.cz/ - Generální katalog II > LUS - MATEMATIKA (S.Š.) > 009: MAGY-MACH > č. 788). Tento druhý exemplář je možné studovat prezenčně ve studovně, na základě průkazu čtenáře viz http://www.nkp.cz, záložka Služby, Pro uživatele a návštěvníky.
Knihu mají i další knihovny v ČR a je možné např. ve vaší knihovně požádat o tzv. meziknihovní výpůjčku.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2009 08:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu