zbrojení na Blízkém východě
Text dotazu
Dobrý den, zpracovávám bakalářskou práci na téma USA a zbrojení na Blízkém východě po 2. světové válce. Byla bych vděčná, kdybyste mi doporučili literaturu týkající se zahraniční politiky USA a kontroly zbrojení na Blízkém východě či jeho jednotlivých státech. Předem velice děkuji
Odpověď
Dobrý den,
literatury na tato témata je poměrně velké množství, proto Vám uvádíme pouze výběr knih, které jsou dostupné v NK ČR.
American orientalism : the United States and the Middle East since 1945 / Douglas Little. -- Chapel Hill : University of North Carolina Press, 2004. -- xiv, 419 s. ; mapa ; 24 cm
The Other Arab-Israeli Conflict : Making America's Middle East Policy, from Truman to Reagan / Steven L. Spiegel. -- Chicago : The Univ. of Chicago Pr., 1985. -- 16, 522 s.
America in the World : 20th Century History in Documents / Ed. by Oscar Theodore Barck Jr.. -- Cleveland : Meridian Books, 1961. -- 494 s.
Diplomacy for a Crowded World : An American Foreign Policy / George W. Ball. -- Boston : Little and Brown, 1976. -- 10, 356 s.
Arabský východ : (1945 - 1958) / Karol R. Sorby. -- Bratislava : SAP, 2005. -- 305 s. : mapy ; 24 cm
Conflict and war in the Middle East : from interstate war to new security / Bassam Tibi. -- 2nd ed.. -- Basingstoke : Macmillan, 1998. -- xvi, 318 s. ; 22 cm
Jaderné zbraně: nejvyšší forma zabíjení / Vladimír Pitschmann. -- 1. vyd.. -- Praha : Naše vojsko, 2005. -- 390 s., [38] s. obr. příl. : il., portréty ; 24 cm
Blízkovýchodní politika USA v 80. letech / Jaroslav Bureš. -- Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 1988. -- 59 s. ; 20 cm
Posledně jmenovaná kniha je archivní exemplář, pro její studování je nutno se domluvit v Centrálním depozitáři v Hostivaři, kde Vám bude s největší pravděpodobností vyexpedována do tamní studovny.
Otevírací doba studovny v Hostivaři a kontakty viz.
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Provozni_doba&%20submenu3=65 ,
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Kde_nas_najdete&%20submenu3=21 .
Další knihy můžete nalézt v online katalogu NK ČR či Souborném katalogu, do pole "kombimnace slov z různých polí" zadejte výrazy Amerika zahraniční politika, Blízký Východ, atd.
Odkaz na katalogy: http://sigma.nkp.cz/F/
Obor
politicke-vedy-politologie-politika-verejna-sprava-vojenstvi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2008 14:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu