Záviš z Falkenštejna
Text dotazu
Dobrý den. Sháním podrobnější informace o Závišovi z Falkštejna. Můžete mi doporučit vhodnou publikaci? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu Národní knihovny ČR se nachází několik publikací, které líčí životní osudy Záviše z Falkenštejna:
1) Dědici zlatého krále / Ludmila Vaňková. -- 1. vyd.. -- Praha : Melantrich, 1979. -- 285, [3] s. ; 8°
2) Romance o Závišovi / Jiří Mařánek ; il. Miroslav Váša ; typografie Oldřich Hlavsa. -- 6. vyd., v Čs. spis. 3. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1986. -- 328 s. : barev. obr. ; 17 cm
3) Rytíř zelené růže : Záviš z Falkenštejna / Zuzana Koubková. -- Vyd. 1..-- V Praze : Knižní klub, 2003. -- 588 s. ; 21 cm
4) Zlomená pečeť / František Neužil. -- Vyd. 4., v edici Akcent - Blok 1.. -- Třebíč : Akcent, 1997. -- 263 s. ; 21 cm
5) Záviš z Falkenštejna / Vítězslav Hálek ; zprac. Jaroslav Vostrý. -- 1. vyd.. -- Praha : Dilia, 1988. -- 67 s. ; 29 cm
6) Záviš z Falkenštejna : tragédie v pěti jednáních / od Vítězslava Hálka. -- Praha : Fr. Řivnáč [distributor], 1861. -- 116 s. ; 18 cm
Uvedené publikace si můžete vyhledat v online katalogu NKC: http://sigma.nkp.cz/F a pokud vlastníte čtenářský průkaz nasí knihovny můžete si je také rovnou objednat.
V případě, že nejste registrovaným uživatelem NK a máte o registraci zájem, naleznete více informací na stránce
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&%20submenu3=98 .
Stručné informace o Závišovi z Falkenštejna Vám mohou poskytnout i následující internetové odkazy:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1vi%C5%A1_z_Falken%C5%A1tejna
http://www.crg.cz/~historie/referaty/stredovek/cechy/zavis.htm
http://www.imaturita.cz/scripts/sem_show.php?id=39
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2007 09:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu