Zátiší s cibulí a koroptvemi
Text dotazu
Kde přesně se nachází obraz od malíře Karla
Purkyněho Zátiší s cibulí a koroptvemi? Nebo kdo je jeho majitelem?
Odpověď
Dobrý den,
plátno "Zátiší s cibulí a koroptvemi" je uloženo ve sbírkách Národní galerie v Praze. Záznam o díle naleznete v Katalogu sbírek NG:
http://ng.bach.cz/ces/centrum.html?msg=detail1&ci=1&qi=r4&si=GhIEFl8Ra1eRWo9
J.
V knize: Karel Purkyně 1834-1868 : Souborná výstava díla : Praha, duben 1962. Praha : Národní galerie, 1962, je plátno Karla Purkyně popsáno
následovně:
"Zátiší s cibulí a koroptvemi. Olej, plátno, 68x53, značeno vpravo nahoře:
K. Purkyně. 1861. NG o 4740, získáno r.1922. Pod zátiším započatý portrét, podle rodinného podání podobizna švagrové Emilie, kterou malíř pro neshodu s modelem přerušil a přemaloval"
(V knize je dále uveden přehled výstav a literatury)
* Karel Purkyně 1834-1868 : Souborná výstava díla : Praha, duben 1962. Praha
: Národní galerie, 1962. str.29.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 11:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu