Zápis z porady
Text dotazu
Napíši název písemnosti Zápis č. 2/2011 a pak po
mezeře pokračuji z porady vedení podniku a. s. Spolana, která se konala dne
23. září 2011. Bude na konci tečka? Někdo tvrdí, že když se napíše...,která
se konala,pak na konci bude tečka, ale pokud se použije místo která se
konala slovo konaná, tak na konci tečka nebude. Můžete mi, prosím, poradit.
Každý říká něco jiného. Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
podle Internetové jazykové příručky Ústavu pro jazyk český AV ČR
(https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=160#nadpis7) se za nápisy a nadpisy (jako jsou novinové titulky, nadpisy článků, kapitol, legendy k obrázkům, popisky pod fotografiemi, vývěsní štíty, označení podniků a institucí, nápisy na plakátech apod.), pokud stojí na samostatném řádku nebo jsou-li dostatečně grafickou úpravou odlišeny od ostatního textu, tečka nepíše. Tečku píšeme v případech, kdy popisky obsahují více vět.
Příručka bohužel konkrétní příklady neuvádí, nicméně z výše uvedeného usuzujeme, že v případě "Zápis z porady vedení....konané dne 23.9.2011" se tečka nepíše, pokud byste však v nadpise použila vedlejší větu "která se konala...", musel by být nadpis ukončen tečkou.
Informaci si můžete ještě ověřit v Jazykové poradně Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/ ).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.01.2012 15:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu