Západořímská říše
Text dotazu
Dobrý den , chtěl bych požádat o bibliografii odborné literatury k tématu Římská říše, resp. Pád Západořímské říše. Případně vodítko jak takové dokumenty vyhledat. Děkuji ...
Odpověď
Dobrý den, uvádíme Vám několik publikací týkající se Římské říše, pádu Západořímské říše. Do seznamu jsme zařadili i několik cizojazyčných publikací, které by mohly být také užitečným zdrojem.
* ČEŠKA, Josef. Zánik antického světa. Vyd. 1.. Praha : Vyšehrad, 2000. 277 s. ISBN 80-7021-386-8.
* MAŠKIN, N.A. Dějiny starověkého Říma. 2. vyd.. Praha : SNPL, 1957. 735, [13] s. : [11] barev. mp. [1] pl.
* GRANT, Michael. Dějiny antického Říma. 1. brož. vyd. v českém jazyce. Praha : BB/art, 2006. 471 s. ISBN 80-7341-930-0.
* Antický starověk [elektronický zdroj] : výběr anotované bibliografie (2000-2007) : příručka pro studující latiny a dějin antického starověku. Sestavil Igor Lisový za přispění autorského kolektivu. Ostrava : Ostravská univerzita, 2008. 1 CD-ROM. ISBN 978-80-7368-480-8.
* Dějiny lidstva od pravěku k dnešku. D. 2. Římské imperium: jeho vznik a rozklad. Hlavní redaktor Josef Šusta ; napsali Josef Dobiáš ... [et al.]. Praha : Melantrich, 1936. xxxiv, 695 s.
-exemplář si můžete objednat prostřednictvím naskenovaného katalogu KATIF (http://katif.nkp.cz/), generální katalog I; záložka Červi - Dobs/ Dle-Dobs; položka č.513.
* CAMERON, Averil; GARNSEY, Peter (ed.). The Cambridge ancient history. Volume XIII, The late empire, A.D. 337-425. 1st pub.. Cambridge : Cambridge University Press, 1998. xvi, 889 s. ISBN 0-521-30200-5.
* Erinnerungsorte der Antike : die römische Welt. Herausgegeben von Elke Stein-Hölkeskamp und Karl-Joachim Hölkeskamp. München : Beck, c2006. 797 s. ISBN 3-406-54682-X.
* MARCELLINU, Ammianus. Soumrak římské říše. Z lat. orig. Ammiani Marcellini Rerum gestarum libri qui supersunt přel., úvod: Výmluvný svědek pozdní antiky naps., rejstříkem a pozn. opatřil a il. vybral Josef Češka. 1. vyd.. Praha : Odeon, 1975. 563, [3] s. : [18] s. fot. a mp. příl.
* HODGES, Richard, BOWDEN, William (ed.). The sixth century : production, distribution and demand. Leiden : Brill, 1998. 301 s. ISBN 90-04-10980-3 -kniha je ve fondu ZČU-Knihovna Bory Plzeň, sign. TECKNV1632.
* BURIAN, Jan. Římské impérium : Vrchol a proměny antické civilizace. 1. vyd. Praha : Svoboda-Libertas, 1994. 236 s. ISBN 80-205-0391-9.
Pokud není u knih uvedeno jinak, jsou pro registrované uživatele dostupné v NK ČR, viz. online katalog NKC http://sigma.nkp.cz/F/ . Pokud máte zájem zjistit dostupnost publikací i v jiných knihovnách, můžete využít Souborný katalog ČR taktéž na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ .
Při hledání dokumentů jsme využívali klíčových slov: římská říše, antika, starověký Řím, Antický Řím, apod. Vyhledané záznamy můžete dále upravovat pomocí funkcí filtrovat a zpřesnit.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.11.2008 18:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu