Zaměstnávání žen v ČR
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych poradit, jakou literaturu vybrat k tématu diplomové práce na
téma Zaměstnávání žen v ČR. Práci teprve připravuji a s konkrétní
literaturou na toto téma jsem se příliš nesetkala. Čerpám pouze z
internetových zdrojů. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zasílám výběr možné literatury k vaší práci, v souborném katalogu VŠE na adrese https://library.vse.cz/, kde najdete i další zdroje. Bakalářské a diplomové práce jsou dostupné pouze studentům a zaměstnancům VŠE a registrovaným uživatelům knihovny. Doporučuji knihovnu Gender Studies (kontakty a informace najdete uvedeny níže v internetových odkazech) a knihovnu při Sociologickém ústavu AV ČR.
Literatura:
Machovcová, Kateřina: Ženy na trhu práce: realita a perspektivy. Praha :
Gender Studies, 2007. ISBN Praha : Gender Studies, 2007.
ABC of women worker's rights and gender equality. Geneva : International
Labour Office, 2007. ISBN 978-92-2-119622-8 (brož.).
Weiner, Elaine: Market dreams : gender, class, and capitalism in the Czech
Republic. Ann Arbor : University of Michigan Press, c2007. ISBN
978-0-472-09988-7 (váz.) 0-472-09988-4.
Globalization, uncertainty and women’s careers : an international
comparison / edited by Hans-Peter Blossfeld, Heather Hofmeister.
Cheltenham : Edward Elgar, 2006. ISBN 978-1-84720-625-1 (dotisk : brož.).
Report on equality between women and men, 2006. Luxembourg : Office for
Official Publications of the European Communities, 2006.
Hrdá, Kateřina: Metodika 3 - Informace pro zaměstnavatele, odbory i
zaměstnance : podmínky pro slaďování profesního a rodinného života,
partnerství v rodině. Praha : Český svaz žen, [2006].
Brožová, Dagmar: Společenské souvislosti trhu práce. Praha : Sociologické
nakladatelství, 2003. ISBN 80-86429-16-4 (brož.).
Brožová, Dagmar: Kapitoly z ekonomie trhů práce. Praha : Oeconomica, 2006.
ISBN 80-245-1120-7 (brož.).
Koldinská, Kristina: Gender a sociální právo : rovnost mezi muži a ženami
v sociálněprávních souvislostech. Praha : C.H. Beck, 2010. ISBN
978-80-7400-343-1 (brož.).
Drexlerová, Jana: Průvodce antidiskriminačním zákonem z hlediska
pracovněprávních vztahů. Praha : BMSS-Start, 2009. ISBN 978-80-86140-57-5
(brož.).
Čurdová, Anna: Antidiskriminační zákon : pomoc slabším, nebo převrácení
práva? : sborník textů. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2006.
ISBN80-86547-55-8 (brož.).
Maříková, Hana: Jaká je naše společnost? : otázky, které si často klademe.
Praha : Sociologické nakladatelství (SLON), 2010. ISBN 978-80-7419-025-4
(váz.)
Čermáková, Marie: Proměny současné české rodiny : (rodina, gender,
stratifikace). Praha : Sociologické nakladatelství, 2000. ISBN
80-85850-93-1 (brož.).
Internetové odkazy:
https://genderstudies.cz/
https://czechia.representation.ec.europa.eu/index_cs
https://www.mpsv.cz/web/cz
http://www.feminismus.cz/
https://www.soc.cas.cz/
https://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/nezamestnanost-zen-v-cr
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
18.01.2012 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu