Zaměstnávání absolventů škol
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda existuje knižní odborná literatura, ve které se vyskytuje problematika výhod/nevýhod/bariér zaměstnávání absolventů škol, především tedy těch středních odborných. Pokud ano, tak jaká?
Toto téma jsem nalezla zatím jen v aktuálních novinových článcích na webových serverech a něco málo je zmíněno ve studii NÚOV "Názory pracovníků ÚP".
Odpověď
Závěrečné práce obhájené na VŠE:
Ve všech závěrečných pracech najdete ve  zdrojích velké množství pramenů, ze kterých bylo čerpáno - knihy, články, statistiky, internetové odkazy
http://ciks.vse.cz/knihovna/Ruzne/vskp_dostupnost.aspx
http://library.vse.cz - Souborný katalog VŠE
Kuřetová, Jana. Absolventi na trhu práce EU. Praha, 2009. Vedoucí práce Otakar Němec.
Kavalírová, Miroslava. Možnosti uplatnění absolventů VŠE oboru cestovní ruch na trhu práce. Praha, 2009. Vedoucí práce Liběna Jarolímková.
Hypšmanová, Tereza. Analýza středního vzdělávání v hl. m. Praze s důrazem na požadavky trhu práce. Praha, 2010. Vedoucí práce Jana Kouřilová.
Ulrychová, Helena. Vzdělanostní struktura trhu práce. Praha, 2011. Vedoucí práce Vojtěch Krebs.
Michalovská, Zdeňka. Regionální disparity v uplatnění absolventů vysokých škol na trzích práce v krajích ČR. Praha, 2011. Vedoucí práce Jana Kouřilová.
Šíšová, Veronika. Nezaměstnanost absolventů českých vysokých škol. Praha, 2011. Vedoucí práce Jaroslava Sedláková.
Marková, Aneta. Struktura pozičních míst pro absolventy vysokých škol na krajských úřadech. Praha, 2011. Vedoucí práce Jana Krbová.
Dobrá, Simona. Nezaměstnanost absolventů škol ve Zlínském kraji. Praha, 2011. Vedoucí práce Lucia Szabová.
Beránková, Jana. Uplatnění absolventů VŠE v Praze na trhu práce. Praha, 2012. Vedoucí práce Pavel Kaczor.
Kodysová, Jana. Analýza středoškolského vzdělávání v kraji Vysočina. Praha, 2010. Vedoucí práce Jana Kouřilová.
Foldinová, Eva. Střední vzdělávání v Moravskoslezském kraji a jeho vazba na trh práce. Praha, 2011. Vedoucí práce Jana Kouřilová.
Literatura:
Brožová, Dagmar. Kapitoly z ekonomie trhů práce. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2012. 288 s. Vysokoškolská učebnice. ISBN 978-80-245-1880-0.
Brožová, Dagmar. Společenské souvislosti trhu práce. Praha: Sociologické nakladatelství, 2003. 140 s. Studijní texty. ISBN 80-86429-16-4.
Jírová, Hana. Deformace na českém trhu práce. Praha: Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2002. 85 s. Studie Národohospodářského ústavu Josefa Hlávky; 7/2002.
Němec, Otakar. Lidské zdroje na trhu práce. Praha: Vysoká škola ekonomická, 2002. 151 s. ISBN 80-245-0350-6.
Šťastnová, Pavlína, Matějková, Lucie a Pikálková, Simona. Absolventi na trhu práce: co zaměstnavatelé očekávají?. Praha: Ústav pro informace ve vzdělávání, 1999. 70 s. ISBN 80-211-0304-3.
Kuchař, Pavel. Trh práce: sociologická analýza. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2007. 183 s. ISBN 978-80-246-1383-3.
Internetové odkazy a zdroje:
http://www.nvf.cz/
http://www.strediskovzdelavacipolitiky.info/
http://sberdat.uiv.cz/rozcestnik/
http://www.msmt.cz/
http://www.nuov.cz/
http://www.nuv.cz/
http://www.mpsv.cz/cs/
http://www.infoabsolvent.cz/
http://rady-a-tipy.monster.cz/hledani-prace/jak-zacit-s-hledanim-prace/absolventi-na-trhu-prace/article.aspx
http://www.budoucnostprofesi.cz/chybejici-profese/co-ovlivnuje-trh-prace-.html
http://is.muni.cz/th/212885/esf_m/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
10.04.2014 10:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu