zamek Morkovice
Text dotazu
Prosim o zjištění kdo v roce 1915-1920 majitelem zamečku v Morkovicich u Kroměřiže.Předem děkuji.
Odpověď
Dobry den,
na oficialnich internetovych strankach Morkovic je k historii zamku nasledujici informace:"....Zásadní změnou, která podstatně zasáhla do stavební historie i dějin panství, byl prodej panství v roce 1911, kdy jej od Thunů získává koupí za 1 600 000 K. tehdejší měny příslušník dalšího významného rodu hr. Filip Kinský a jeho manželka Marie Kinská-Dubská. Zde je nutno zdůraznit, že původní morkovické panství, které v 18. a 1.polovině 19. století zahrnovalo několik okolních vesnic, bylo četnými vlastnickými změnami zmenšováno, takže na počátku 20. století z něj zůstal jen velkostatek Morkovice s hospodářským dvorem, sýpkou a zámkem." Rodina Kinskych vlastnila zamek az do roku 1945, kdy byl konfiskovan cs. statem.
Vice informaci k historii zamku najdete na www.morkovice-slizany.cz - odkaz MESTO - ZAMEK.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2008 12:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu