Zámek Mělník
Text dotazu
Které princezny a královny žily na zámku Mělník? Dnešní majetkové vztahy okolo zámku? Současné aktivity pro veřejnost, koncerty a jiné ? Současná organizační struktura vinařství na Mělníku?
Odpověď
Dobrý den,
odpovědi na Vaše otázky naleznete z velké části přímo na stránkách zámku Mělník:
1) http://www.lobkowicz-melnik.cz/zamek/historie
2) Majitelem mělnického zámku je Jiří Jan kníže Lobkowicz (viz http://www.lobkowicz-melnik.cz/zamek/historie/rod-lobkowiczu )
3) Současné aktivity naleznete opět na oficiálních internetových stránkách zámku: http://www.lobkowicz-melnik.cz/akce
4) Historie vinařství a současný stav vinařství na Mělnicku je popsán na stránkách:
* http://mkost.webnode.cz/historie-vinarstvi-na-melnicku/
* http://www.melnik2000.cz/vinobrani/vinarstvi.htm
Publikace k tématu:
* KILIÁN, Jan a kol. Mělník. Vyd. 1. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2010. 438 s., [16] s. barev. obr. příl. Dějiny českých, moravských a slezských měst.ISBN 978-80-7422-029-6.
* MACH, Vladimír a MANDELÍK, Richard. Historie a současnost podnikání na Mělnicku a Kralupsku. 1. vyd. Žehušice: Městské knihy, 2008. 351 s. Historie a současnost podnikání v regionech ČR. ISBN 978-80-86699-53-0.
* 180 let Lobkowiczkého vinařství na Mělníce 1753-1933. Mělník: Lobkoviczké zámecké vinařství, 1933. 48 s.
* PURŠ, František. Náš Mělník: listování jeho historií. Vyd. 1. Mělník: Město Mělník, 2010. 294 s. ISBN 978-80-254-7928-5.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.06.2013 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu