Založení české plastařské společnosti
Text dotazu
Obor zpracovani plastu se v poslednich letech s nastupem vyroby do
automobiloveho prumyslu v Cechach velmi rozvinul, chybi mi vsak nejaka
ceska spolecnost, ktera by zajistovala odborna skoleni, informace, novinky
(v Cechach neexistuje zadny veletrh/vystava specializovana na zpracovani
plastu, v Nemecku jsou minimalne 3, o kterych vim), V nasem oboru postradam
nejakou spolkovou cinnost a sdruzeni firem nebo soukromych osob, ktere s
plasty pracuji.
Rada bych od Vas zjistila nejake informace o tom, jakym zpusobem se da
zalozit nova sekce, nejaka ceska spolecnost plastaru zastitena CVTS a co
vsechno je potreba k jejimu zalozeni. Jsem ochotna teto cinnosti prispet
svymi kontakty a zkusenostmi.
Odpověď
Dobrý den,
členské organizace Českého svazu vědeckotechnických společností
(http://www.csvts.cz/index.php/clenske-organizace/seznamkrat) mají charakter nepolitických veřejně prospěšných občanských sdružení organizovaných podle zákona o sdružování občanů (Zákon č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů - http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbirka/1990/sb019-90.pdf), mají vlastní členstvo, jsou samostatnými právními subjekty, vyvíjejí činnost na základě vlastních stanov a řídí se vlastními organizačními a jednacími řády.
Návod a požadavky pro registraci občanského sdružení jsou k dispozici na Portálu veřejné správy - http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/6966/_s.155/708/place?uzel=584&POSTUP
_ID=582&PRVEK_ID=44.
Podrobné podmínky o možném členství organizace v ČSVTS jsou uvedeny přímo na stránkách svazu - http://www.csvts.cz/index.php/o-svazu/clenstvi.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 12:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu