Zálohování
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, jaké jsou obecné výhody a nevýhody softwarů pro zálohování dat.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Bohužel nejsme oprávněni popisovat výhody a nevýhody jednotlivých programů, můžeme Vám pouze doporučit zdroje, které se touto tématikou zabývají.
Co se týče publikací z našeho fondu, můžete vyzkoušet následující:
1. LEIXNER, Miroslav. PC: Zálohování a archivace dat. Praha: Grada, 1993. ISBN 80-85424-73-8. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000090459
1. VESELÍK, Patrik. Data v suchu pro každého: obecné trendy v ukládání a zálohování dat. Connect!. 0712, 12(12), 12-13. ISSN 1211-3085. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000648378
1. ČEJKA, Jiří. Zařízení pro ukládání dat. Computerworld. 1012, 21(22), 17-20. ISSN 1210-9924. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000669551
1. KYSELA, František. Zálohování a archivace jako součást bezpečnosti ICT. Technik. 2013, 21(12), 40. ISSN 1210-616x. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000949376
Můžete si také prostudovat některou z absolventských prací, které najdete na zde uvedeném odkazu:
http://www.theses.cz/vyhledavani/?search=Z%C3%A1lohov%C3%A1n%C3%AD+a+archivace+dat
Vybral bych např. následující bakalářskou práci:
PECHA, Lukáš. Zálohování [online]. 2011 [cit. 2017-09-25]. Dostupné z: https://is.bivs.cz/th/12869/bivs_b/. Bakalářská práce. Vysoká škola regionálního rozvoje a Bankovní institut – AMBIS. Vedoucí práce Bohuslav Růžička.
Přikládáme další užitečné odkazy:
https://www.zive.cz/clanky/sedm-nejlepsich-programu-pro-zalohovani-dat/sc-3-a-161771/default.aspx
http://www.servispckupka.cz/jak_a_kam_zalohovat_kam_zalohovat_data.php
https://technet.idnes.cz/zalohovani-dat-01k-/software.aspx?c=A150417_094943_software_dvr
https://www.datart.cz/radce/multimedia/pocitace_notebooky_a_herni_konzole/zalohovani_dat.html
Pokud budete mít další dotazy, neváhejte se na nás obrátit.
S pozdravem
Vojtěch Turek
Oddělení služeb
Národní technická knihovna
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
25.09.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu