Zákonodárná moc v zemích EU
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o pomoc. Byla mi zadána seminární práce v předmětu Systém veřejné správy ČR a zemí EU na téma Zákonodárná moc - Parlament v zemích EU(konkrétně Polsko, Bulharsko, Irsko, Kypr a Španělsko). Prosím Vás o pomoc s hledáním zdrojů vhodných k čerpání pro tuto práci. Předem mnohokrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den, informace o zákonodárné moci ve Vámi vybraných zemích EU mohou být dostupné v různém rozsahu v následujících publikacích:
RÝZNAR, Ladislav. Rozmanitosti EU : (25 tváří Evropy. Vyd. 1.. [Praha] : Svoboda Servis, 2006. 381 s. ISBN 80-86320-47-2
KYSELA, Jan. Zákonodárství bez parlamentů : delegace a substituce zákonodárné pravomoci. Praha : Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta v nakl. IFEC, Beroun, 2006. 169 s. ISBN 80-85889-78-1
KUBÁT, Michal(ed) aj. Politické a ústavní systémy zemí středovýchodní Evropy. 1. vyd.. Praha : Eurolex Bohemia, 2004. 432 s. ISBN 80-86432-92-0
KLOKOČKA, Vladimír. Ústavní systémy evropských států : (srovnávací studie). 2., aktualiz. a dopl. vyd.. Praha : Linde, 2006. 423 s. ISBN 80-7201-606-7
KUBÁT, Michal. Demokracie v Polsku : politický systém Polské republiky (1989-2005).  Vyd. 1.. Praha : Slon, 2005. 181 s.  ISBN 80-86429-46-6
ŘÍCHOVÁ, Blanka aj. Vládní modely v parlamentních systémech : (Nizozemsko, Švédsko, Itálie, Španělsko, Slovensko a Mauretánie).  Praha : Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd, 2006. 201 s. ISBN 80-86731-03-0
KUBÁT, Michal. Vývoj a proměny státního zřízení Polska ve 20. století : institucionálně politická studie.  Praha : Dokořán, 2006. 237 s. ISBN 80-7363-079-6
SIEDENTOP. Larry. Demokracie v Evropě. [z anglického originálu ... přeložil Pavel Pšeja]. Vyd. 1.. Brno : Barrister & Principal : Centrum strategických studií, 2004. 229 s. ISBN 80-86598-76-4
Proměny politické kultury v zemích Evropské unie. [editor Josef Dolista, Ladislav Skořepa].  České Budějovice : Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2005.  173 s. ISBN 80-86708-09-8
HALÁSEK, Dušan; ZEZULOVÁ, Lenka. Veřejná politika. 1. vyd.. Ostrava : VŠB - Technická univerzita, 2004. 115 s.  ISBN 80-248-0711-4
Záznam těchto publikaci spolu s možností jejich výpujčky naleznete v online katalogu NK ČR, dostupný na adrese http://sigma.nkp.cz/F . Zde si můžete také objednat další publikace související s tímto tématem, vyhledávat můžete dle hesel názvů jednotlivých států, politická moc, zákonodárství, státy Evropské unie, apod.
Obor
politicke-vedy-politologie-politika-verejna-sprava-vojenstvi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 16:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu