zákon o sázení
Text dotazu
Zajímá mě zákon, který upravuje sázení, jaký druh sázení je povolený,atd...
Odpověď
Dobrý den,
tuto problematiku upravuje Zákon č. 202/1990 Sb. o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů. Plný text zákona je volně k dispozici ve Sbírce zákonů na stránkách Ministerstva vnitra ČR (http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbirka/1990/sb035-90.pdf)  nebo Portálu veřejné správy (http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701?kam=zakon&c=202/1990) . Tento zákon byl několikrát novelizován, poslední novelu zákona o loteriích, která měla být přijata v letošním roce, však prezident Václav Klaus vetoval.
Pro získání aktuálního přehledu právních úprav v této oblasti můžete využít například databázi ASPI (Automatizovaný systém právních informací, http://www.systemaspi.cz/) , jedná se o placený zdroj, který je dostupný v řadě větších a odborných knihoven, informace o případném přístupu ke zmíněné databázi knihovny zveřejňují na svých webových stránkách. Databázi ASPI svým registrovaným uživatelům zpřístupňuje i Národní knihovna ČR na základě platného čtenářského průkazu ve vybraných studovnách.
Můžete případně využít i následující zdroje:
DVOŘÁK, Tomáš. Zákon o loteriích a jiných podobných hrách : s poznámkami a souvisícími předpisy : podle stavu k ... / Tomáš Dvořák. -- Praha : Linde, [2003]-. -- sv. ; 21 cm. Vychází nepravidelně. Součástí podnázvu je datum. Jednotlivé sv. mají ISBN. Popsáno podle: 2. vyd. podle stavu k 1.12. 2006.
* loterie -- Česko * sázkové hry -- Česko * zákony * právní předpisy Anotace k dispozici na http://www.linde.cz/scripts/detail.asp?id=1307
JOSEFI, Petr; RAKUŠAN, Jan. Právní úprava loterií a soutěže zákonu nepodléhající. 1. In: Právní rozhledy. ISSN 1210-6410. Roč. 14, č. 9 (2006), s. 336-340.
* loterie -- právní úpravy -- Česko * sázkové hry -- právní úpravy -- Česko
* zákon -- o loteriích a jiných podobných hrách -- č. 202/1990 Sb. - Česko
JOSEFI, Petr; RAKUŠAN, Jan. Právní úprava loterií a soutěže zákonu nepodléhající. 2. In: Právní rozhledy. ISSN 1210-6410. Roč. 14, č. 10 (2006), s. 375-378.
http://denik.obce.cz/go/clanek.asp?id=6441689
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.11.2010 11:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu