zákon o holokaustu
Text dotazu
Dobrý den, můžete, prosím, zjistit přesné znění Zákona o holokaustu v ČR z roku 2000. Konkrétně by mě zajímalo číslo sbírky a doslovné znění. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
zákon z roku 2000, který odpovídá Vašemu popisu, byl mohl být Zákon č.212/2000 Sb. o zmírnění některých majetkových křivd způsobených holocaustem a o změně zákona č. 243/1992 Sb., kterým se upravují některé otázky související se zákonem č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění zákona č. 93/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Byl uveřejněn ve Sbírce zákonů, částka 64/2000, rozeslané dne 21. července 2000.
Volně dostupné plné texty Sbírky zákonů od r. 1945 naleznete např. na stránkách Ministerstva vnitra, http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/ . Tento konkrétní zákon potom na adrese http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/SearchResult.aspx?q=212/2000&typeLaw=zakon&what=Cislo_zakona_smlouvy . V zákonech je možné i vyhledávat např. na serveru Zákony pro lidi  (https://www.zakonyprolidi.cz/ ). Velmi cenným zdrojem pro oblast práva je také databáze ASPI - Automatizovaný systém právních informací, který nabízí velmi podrobné vyhledávání spolu s plnými texty a dalšími doprovodnými službami.
Tento systém je ovšem placenou databází, některé knihovny však k němu mají přístup, jednou z nich je i Národní knihovna ČR. Systém je možné využívat na základě platného čtenářského průkazu.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.12.2007 15:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu