Základy chemie a biologie
Text dotazu
Dobrý den, jelikož jsem blboučká a málo chápající v
předmětech jako je chemie, biologie, ale zároveň mě zajímají alespoň
základy, hledám nějakou šikovnou knížku, co by mi to vysvětlila. Zajímají mě
takové otázky jako z čeho je svět, proč má něco takovou barvu a jak to
navazuje na to z čeho se to skládá a podobně. Jak je to s živými organismy,
co potřebují k životu a proč to potřebují a podobě. Chtěla bych aby to bylo
nějaké komplexní vysvětlení, nezacházející do příliš odborných výrazů.
Prostě jednoduché a snadno pochopitelné.
Děkuji moc
Odpověď
Dobrý den,
snad by Vám s odpověďmi na Vaše otázky mohla pomoci některá z následujících
publikací:
1) WOLLARDOVÁ, Kathy. Jak? Vše, na co chcete znát odpověď. Praha: Fragment, 2005. ISBN 80-253-0141-9.
2) ZÁRUBA, Bořivoj. 777+1 zajímavost z historie Země : neobvyklá encyklopedie, aneb, Vzhůru do minulosti. 1. vyd. Praha : Albatros, 2005. 369 s. ISBN 80-00-01506-4.
3) KERROD, Robin et al. 1000 odpovědí a otázek. Praha : Svojtka & Co., 2006. 283 s. ISBN 80-7352-485-6.
4)8000 zajímavostí : dějiny lidstva, země a lidé, lidské tělo, divoká zvířata, říše rostlin, planeta Země, vesmír. Havlíčkův Brod : Fragment, 2004. 467 s. ISBN 80-7200-979-6.
5)FARNDON, John. Náš svět : otázky a odpovědi. [Praha]: Slovart, 2007. 176 s. ISBN 978-80-7209-947-4.
6)HATTATT, Lance. Největší kniha otázek a odpovědí. [Praha] : Slovart, 2004. 255 s.ISBN 80-7209-649-4.
7)Objevujeme svět : příroda, lidé, civilizace. Praha : Reader's Digest Výběr, 2002. 400 s. ISBN 80-86196-53-4.
8)CHARMAN, Andrew et al. Řekni mi, proč--? : kniha otázek a odpovědí. Praha : Svojtka & Co., 2006. 320 s. ISBN 80-7352-517-8.
9)DALBY, Elizabeth. Tajemství a zázraky přírody. Praha : Svojtka & Co., 2004. 128 s. ISBN 80-7352-003-6.
10) Už vím proč a jak! : moje první zvědavé otázky. Praha : Mladá fronta, 2004. 159 s. ISBN 80-204-1114-3.
Publikace by měly být běžně dostupné i v městských knihovnách, zeptejte se v knihovně, kterou navštěvujete. Můžete použít také některý ze souborných katalogů, který Vám vyhledá informace o knihovnách, v jejichž fondu se hledaná publikace nachází: Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc ) nebo souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz ).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.10.2008 07:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu