Zajímavá místa v okolí Sheffieldu
Text dotazu
Jaká zajímavá místa mohu navštívit ve městě
Sheffield (a jeho okolí) ve Velké Británii? Mám na mysli přírodní úkazy,
pamětihodnosti, muzea, historické budovy a případně další zajímavosti vázané
k tomuto místu.
Odpověď
Dobrý den,
nejpřehledněji zpracované informace o kulturních i přírodních památkách i dalších místech, která je možné v Sheffieldu a jeho okolí navštívit, nabízejí přímo oficiální stránky města - http://www.sheffield.gov.uk/out--about , návštěvníkům jsou zde k dispozici také různé fotografie a mapy. Do určité míry by Vám mohla pomoci i
Wikipedie:
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Sheffield
* http://en.wikipedia.org/wiki/Sheffield
* http://en.wikipedia.org/wiki/Visitor_attractions_in_Sheffield
Zajímavé informace mohou obsahovat také tištěné průvodce, nenalezli jsme však bohužel žádný, který by pojednával přímo o Sheffieldu:
HATCHER, Jane. Yorkshire to Humberside. London: HMSO, 1994. x, 123 s., [8 s.] obr. příl.: il., mp.; 25 cm. (Exploring England's Heritage). ISBN 0-11-300026-X.
* architektonické památky -- Anglie * West Yorkshire (Anglie) -- vlastivěda
* North Yorkshire (Anglie) -- vlastivěda * Cleveland (Anglie) -- vlastivěda
* Humberside (Anglie) -- vlastivěda * South Yorkshire (Anglie) -- vlastivěda
* příručky * průvodce
Anglie / David Else [et al.; překlad Milica Kolářová et al.]. Praha: Svojtka & Co., 2010. 908 s.: il. (některé barev.), mapy, portréty, plány; 20 cm. (Z řady průvodců Lonely Planet). ISBN 978-80-256-0269-0.
* Anglie * turistické průvodce
Anglie: turistický průvodce / Robert Andrews [et al.]; s fotografiemi Jaroslava Lunera ; [z anglického originálu přeložili Petr Pálenský et al.].
Brno : Jota, 2005. 723 s., [8] l. barev. obr. příl.: barev. il., mapky ; 20 cm + 1 DVD. (Livingstone - průvodci ; sv. 52). ISBN 80-7217-313-8.
England / Ian Ousby ; atlas, maps and plans by John Flower. London: Black, 1995. 767 s.: il., mp., pl. ; 20 cm. (Blue guide). ISBN 0-7136-3874-5.
* Anglie * průvodce
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
18.07.2011 13:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu