Zajímalo by mne, zda ulice M. D. Rettigové v Hradci Králové se před válkou jmenovala Rettigové.
Text dotazu
Nedošlo k jejímu přejmenování či zkrácení? Konkrétně mi jde o to, kde v roce 1940 byla adresa Rettigové 9.
Odpověď
Dobrý den,
dnešní ulice Magdaleny Dobromily Rettigové byla pojmenována až v roce 1992, dříve, tj. od roku 1953 se tato ulice jmenovala manželů Rosenbergových.
Vás bude zřejmě zajímat dnešní ulice Bratří Čapků, která byla takto pojmenována až v roce 1955. Tato ulice se původně jmenovala následovně:
(1903) Rettigové - rok je uvedený v závorce, protože se jedná o údaj vyvozený z nepřímých důkazů
1939 M. D. Rettigové / Rettigová Str./ Rettig Str.
1945 M. D. Rettigové
Použité zdroje
Dejmek, Bohumír, 1928-2003. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. Bohumír Dejmek. 1. vyd. Hradec Králové : Gaudeamus, 1993. 186 s., mapy .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
10.03.2017 16:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu