Zadlužení domácností v Německu
Text dotazu
Krásný dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda-li nevíte o nějakých dobrých pramenech, ze
kterých by se dalo čerpat pro seminární práci s názvem "Komparace zadlužení
domácností v ČR a další země EU". Já jsem si konkrétně vybrala Německo.
Děkuji mnohokrát a přeji krásný a úspěšný den
Odpověď
Dobrý den,
K danému tématu můžete ve zdrojích Národní knihovny ČR dohledat např. následující publikace a články:
* DUBSKÁ, Drahomíra.  Úspory a zadluženost: ocitly se české domácnosti v dluhové pasti? Praha : Český statistický úřad, 2008. ISBN 978-80-250-1743-2.
* BIČÁKOVÁ, Alena. Who borrows and who may not repay? Prague : CERGE-EI, 2011. ISBN 978-80-7343-245-4.
* DUBSKÁ, Drahomíra. Změny v sektoru domácností ČR v období 1995 až 2005 - úspory a zadluženost. Praha : Český statistický úřad, 2005. ISBN 80-250-1134-8.
* SMRČKA, Luboš. Rodinné finance : ekonomická krize a krach optimismu. 1. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2010. ISBN 78-80-7400-199-4.
články:
* HRONOVÁ, Stanislava. Ekonomické chování sektoru domácností ČR - spotřeba a zadluženost. Statistika. roč. 45, č. 3 (2008), s. 189-204.
* http://www.nber.org/chapters/c10365.pdf
* http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=786385
* BROWN, Sarah; TAYLOR, Karl. Household debt and financial assets: evidence from Germany, Great Britain and the USA. Journal of the Royal Statistical Society: Series A (Statistics in Society); Jun2008, Vol. 171 Issue 3, p615-643, 29p, 10 Charts, 3 Graphs. (plný text dostupný v rámci online licencované databáze EBSCO)
* Piles of it. Economist; 2/23/2002, Vol. 362 Issue 8261, p77-77, 1/3p. (plný text dostupný v rámci online licencované databáze EBSCO)
Další doporučené zdroje:
* Knihovna VŠE (http://ciks.vse.cz/knihovna/)
* Online katalog Národní knihovny ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc)
* Portál Knihovny (https://www.knihovny.cz/)
* Databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju)
* Google Scholar (http://scholar.google.cz/
* Souborný katalog ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc)
* OCLC - Worldcat (www.worldcat.org)
* Google Books: http://books.google.cz/ aj.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
13.03.2012 10:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu