Zacinajici spisovatel, příručky
Text dotazu
Dobry den preji,marne shanim vydani jakekoliv publikace pro zacinajici spisovatele,(vyjma titulu Radce pro zacinajici spisovatele, novinare a prekladatele, z Nakladatelstvi Mezera). Muzete mi prosim poradit?
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu by Vám mohla pomoci některá z následujících publikací:
1) Studený, Jiří, 1960- . Drama jazyka : teorie a praxe tvůrčího psaní -- Vyd. 1.. -- Pardubice : Univerzita Pardubice, 2003. -- 114 s. ; 30 cm. ISBN 80-7194-609-5 (brož.)
2) Brayfield, Celia. Jak napsat bestseller : tajemství úspěšného psaní [z anglického originálu ...přeložil Richard Kříž]. -- 1. české vyd.. -- Praha : Olympia, 2007. -- 214 s. ; 20 cm. ISBN 978-80-7376-004-5 (brož.)
3) Buscemi, Santi V. A reader for developing writers. -- 4th ed.. -- Boston: McGraw-Hill, c1999. -- xxvii, 517 s. : il. ; 24 cm. ISBN 0-07-009490-X (brož.)
4) Tomori, Sunday Hezekiah Oluwanwo. The Teaching of Composition Writing. -- 1. Publ. -- London : Heinemann, 1971. -- 175 s.
5) Fišer, Zbyněk, 1959- . Tvůrčí psaní : malá učebnice technik tvůrčího psaní. -- Brno : Paido, 2001. -- 164 s. ; 23 cm. ISBN 80-85931-99-0 (brož.)
6) Dočekalová, Markéta, 1969- . Tvůrčí psaní pro každého : jak psát pro noviny a časopisy, jak vymyslet dobrý příběh, praktická cvičení. -- 1. vyd.. -- Praha: Grada, 2006. -- 152 s. ; 24 cm. ISBN 80-247-1602-X (brož.)
7) Krok k autorské existenci : sborník referátů z konference o tvůrčím psaní 10. a 11. června 02 /[redigovala a informace o autorech připravila Helena Kupcová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Literární akademie (Soukromá vysoká škola Josefa Škvoreckého), 2002. -- 131 s. ; 21 cm. ISBN 80-903109-2-3 (brož.) : Kč 130,00
8) Winterowd, W. Ross. The contemporary writer / W. Ross Winterowd. -- New York : Harcourt Brace Jovanovich, c1975. -- xii, 542 s.; 25 cm. ISBN 0-15-513724-7 (váz.)
9) Hrdlička, František, 1937- . Průvodce po literárním řemesle : (základy tvůrčího psaní). -- Praha : Votobia, 2004. -- 190 s. : il. ; 21 cm. -- (Institut mediální komunikace). ISBN 80-7220-170-0 (brož.)
10) Skorunka, František, 1944- . Úvod do tvůrčího psaní. -- V Českých Budějovicích : Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta, 2006. -- 95 s. ; 21 cm. ISBN 80-7040-936-3 (brož.) ISBN 978-80-7040-936-7 (chyb.)
11) Cesty ke scénáři. -- Praha : MEDIA Desk, [2006]. -- 28 s. ; 30 cm. ISBN (Brož.)
12) Werder, Lutz von. Einführung in das kreative Schreiben. -- Milow, Berlin: Schibri-Verlag, 2000. -- 144 s. ; 21 cm. ISBN 3-928878-44-1 (brož.)
13) Kernan, Alvin B. (Alvin Bernard). Man and his fictions : an introduction to fiction-making, its forms and uses. -- New York : Harcourt Brace Jovanovich, 1973. -- 10 s, 534 s. : il.; 23 cm. ISBN 0-15-554716-X (brož.)
14) Norton, James H. Writing Incredibly Short Plays, Poems, Stories. -- New York : H.B. Jovanovich, 1972. -- 8, 312 s. : il.. -- (Domains in language and composition). ISBN 0-15-312350-8
15) Writing prose : techniques and purposes / edit. by Thomas S.Kane and Leonard J.Peters. -- 3 ed.. -- New York : Oxford University Press, 1974. -- 13, 449 s. ; 23 cm. ISBN (Brož.)
16) Mac Crimmon, James McNab. Writing with a Purpose. -- 3rd Ed.. -- Boston: Houghton and Mifflin, 1963. -- 14, 548 s.
Záznamy všech uvedených publikací naleznete v elektronickém katalogu Národní knihovny na adrese http://sigma.nkp.cz/cze/nkc . Informace o možnosti jejich vypůjčení získáte vždy pod odkazem Exempláře. K vypůjčení dokumentů je třeba mít čtenářský průkaz naší knihovny, pokud ho nemáte a měla byste zájem o registraci, další potřebné informace naleznete na
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 13:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu