začínající autoři
Text dotazu
Dobrý den, já bych měla takový menší dotaz. Píšu povídky, přiběhy. velice mě to baví a chtěla bych se zeptat jestli bych je mohla veřejnit i jinak než pouze na blogu. Předem děkuji za odpověď.
***
Jak to tedy můžu uskutečnit ??? A ti Rádci pro spisovatele , mají nějakou stránku či kontakt ??
Odpověď
Dobrý den, možností zveřejnit svou literární tvorbu je určitě hodně. O postupu  při publikování tvorby, některých českých literárních soutěžích a  případné komunikaci s vydavateli podrobně pojednává kniha Rádce pro  začínající spisovatele, novináře a překladatele (vydaná v Praze  nakladatelstvím Mezera v r. 2006), kterou Vám vřele doporučujeme.
***
Dobrý den, publikace literární tvorby je složitá záležitost, která se řídí mnoha subjektivními podmínkami: žánrem, uměleckou kvalitou tvorby, osobním zájmem nakladatele o zveřejnění konkrétního díla. Jakožto knihovníci, nemůžeme Vám dát přesný návod, jak máte postupovat. V knize, kterou jsem Vám doporučila v předchozí zprávě (Rádce pro začínající spisovatele, novináře a překladatele.
Praha: Mezera) je téma postupu při snaze publikovat svou prvotinu podrobně rozebíráno odborníky: nakladateli, spisovateli, literární kritiky. Knihu seženete v knihovnách nebo můžete si ji pořídit v internetových knihkupectvích, např.:
http://knihy.abz.cz/prodej/radce-pro-zacinajici-spisovatele-novinare-a-prekladatele-2008;
http://www.kosmas.cz/knihy/137096/radce-pro-zacinajici-spisovatele-novinare-a-prekladatele-2008/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2009 10:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu