Za 25 let
Text dotazu
Zajímá mě jak svět bude vypadat za 25 let,co kdo vymyslí a jak to bude vypadat
Odpověď
Dobrý den,
protože se jedná o budoucnost, je vždy těžké předem něco predikovat. Přesto existují knihy, které vycházejí z již známých trendů a určitou představu o tom, jak budeme žít v následujících 20 - 50 letech přinášejí.
K danému tématu si můžete přečíst například některé z následující publikací:
* WATSON, Richard. Budoucnost: 50 myšlenek, které musíte znát. Vyd. 1. [Praha]: Slovart, C2014. 208 s. ISBN 978-80-7391-823-1.
* WATSON, Richard. Akta budoucnosti: historie příštích 50 let. 1. vyd. Brno: BizBooks, 2012. 296 s. ISBN 978-80-265-0043-8.
* VODIČKA, Milan. Co s námi bude?: stručná historie příštích 20 let. Vyd. 1. Praha: Práh, 2014. 302 s. ISBN 978-80-7252-522-5.
* SCHMIDT, Eric a COHEN, Jared. Nová doba digitální: jak se přetváří budoucnost lidí, národů a obchodu = The new digital age. Tetčice: Impossible, C2014. 310 s. ISBN 978-80-87673-04-1.
* HARARI, Yuval N. Homo deus: stručné dějiny zítřka. Překlad Alexander Tomský a Anna Pilátová. Vydání první. Voznice: Leda, 2017. 431 stran , 12 nečíslovaných stran obrazových příloh. ISBN 978-80-7335-502-9.
* SEDLÁČEK, Tomáš. 2036: jak budeme žít za 20 let?. První vydání. Praha: 65. pole, 2016. 230 stran. ISBN 978-80-87506-81-3.
* MIKETA, Kamil. Smart revoluce: budoucnost přichází právě teď!. První vydání. Praha: Mladá fronta, 2017. 215 stran. ISBN 978-80-204-4611-4.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Knihovnách.cz: www.knihovny.cz.
K danému tématu se bude vztahovat  i celá řada zahraničních článků a knih. K jejich dohledání můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu Knihovny.cz (www.knihovny.cz) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) . Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím zmíněného katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2019 10:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu