William Syroyan
Text dotazu
Dobrý den!
William Saroyan patří mezi světové autory 2. poloviny 20. století. Potřebovala bych vědět, jakým uměleckým směrem je ovlivněno jeho dílo Tracyho tygr. Mezi jaké autory se řadí. Světová literatura tohoto období je velmi členitá. A mám ještě jeden dotaz. V osnově k maturitě mám u autorova díla určit století vzniku, jakým uměleckým směrem je dílo ovlivněno. A další bod je - dobový kontext - literární směr. Nevím si rady co si pod tím mám vysvětlit. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
je nám líto, ale naše služba nezpracovává odpovědi k maturitním otázkám.
Můžeme Vám pouze doporučit literaturu, ze které je možné čerpat.  Z  fondu Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, báze NKC  uvádíme :
-[Č.záznamu: 000005437]
Slovník literárních směrů a skupin / ČSAV, Ústav pro čes. a světovou literaturu v Praze a v Brně ; ČSAV, Ústav pro čes. a světovou literaturu v Praze a v Brně. -- 2., dopln. vyd.. -- Praha : Panorama, 1983. -- 367 s,
-[Č.záznamu: 000769960]
Saroyan : a biography / Lawrence Lee and Barry Gifford. -- 1st California paperback print.. -- Berkeley : University of California Press, 1998. -- xvi, 338 s.
-[Č.záznamu: 000143586]
Slovník literární teorie / zpracoval Ústav pro českou a světovou literaturu ČSAV ; redigoval Štěpán Vlašín. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Československý spisovatel, 1977. -- 471 s.
-[Č.záznamu: 000051184]
Slovník světových literárních děl. [Díl] 2, M-Ž. -- 2. vyd.. -- Praha : Odeon, 1989. -- 459 s
-[Č.záznamu: 000160228]
Slovník spisovatelů : Spojené státy americké / zprac. Zdeněk Vančura ... [aj.] ; úvod. studie Eva Masnerová. -- 1. vyd.. -- Praha : Odeon, 1979. -- 732 s.
-[Č.záznamu: 001707784]
Školní slovník světových spisovatelů : 564 světových spisovatelů od počátků písemnictví do současnosti / Pavel Dolejší. -- 1. vyd.. -- Humpolec : Pavel Dolejší, 2007. -- 515 s.
-[Č.záznamu: 001325538]
Encyklopedie literárních žánrů / Dagmar Mocná, Josef Peterka a kol.. -- 1. vyd.. -- Praha ; Litomyšl : Paseka, 2004. -- 699 s. ; 24 cm
-[Č.záznamu: 001654644]
Labyrint literatury [elektronický zdroj] : encyklopedie české a světové literatury / Dušan Karpatský. -- Praha : Albatros, 2006. -- 1 CD-ROM : zvuk., barev. ; 12 cm
Další doporučený zdroj:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Americk%C3%A1_literatura
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.06.2012 12:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu