William Shakespeare
Text dotazu
Dozvěděla jsem se že William Shakespeare je velice
zajímavý člověk. chtěla by sem se o něm dozvědět něco zajímaváho , něco o
čem se o něm moc neví. děkuji
Odpověď
Dobrý den,
protože se o životě anglického dramatika Williama Shakespeara mnoho neví, ani datum narození není jisté (uvádí se tradičně 23.4.1564 ve Stratfordu), dokonce jeho existence byla zpochybňována, není jasné, co konkrétního by Vás zajímalo.
Doporučuji Vám proto vyhledat si v bázi NKC Národní knihovny literaturu týkající se W.Shakespeara a prostudovat si ji.
Na internetové adrese http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, báze NKC naleznete knihy pojednávající o tomto dramatikovi, např.:
Janko, J.Shakespeare, jeho život a dílo, Praha : J. Otto 1909 G.Greer :
Shakespeare, Praha : Argo 1996 Dunton-Downer, L.: Shakespeare a jeho svět, Praha : Ikar 2006 Z.Stříbrný. Shakespeare, jeho doba a jeho historické hry, Praha : s.n. 1952
K výpůjčce knihy je zapotřebí mít průkaz čtenáře NK ČR, viz http://www.nkp.ncz, záložka Pro čtenáře a návštěvníky, Služby.
Základní informace o W. Shakespearovi je možné též nalézt zadáním jeho jména do některého internetového vyhledavače, např. Google.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.05.2008 12:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu